Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Biograd i Zadar zamijenili uloge

09.09.2011. 22:00
Biograd i Zadar zamijenili uloge


U Biogradu su nekako uspjeli izići na kraj sa znatnim povećanjem financijskih izdvajanja u odnosu na Drugu ligu, pa bi se sezona trebala završiti bez većih stresova


Večerašnjim gostovanjem u  Senju rukometaši Biograda  počinju natjecanje u Prvoj  ligi, drugom ligaškom rangu  u Hrvatskoj. Momčad iz  kraljevskog grada tako je desetak godina nakon otvaranja dvorane, s kojom su  biogradski rukometaši konačno dobili krov nad glavom, dočekala sezonu u kojoj će igrati s klubovima iz  cijele Hrvatske. Nema sumnje da Biograđanima neće  biti lako izboriti ostanak u  jakoj konkurenciji, a kakva  je doista vrijednost sastava  koji odnedavno trenira Zoran Mikulić znat će se nakon  nekoliko uvodnih kola.
Kao upozorenje Biogradu  može poslužiti primjer Zadra iz prošle sezone u kojoj  je momčad iz Mocira katastrofalno odigrala prvi dio  sezone (12 utakmica, četiri  boda) i uz sve dobre nastupe  u nastavku sezone taj je bodovni zaostatak bilo nemoguće nadoknaditi. Osim toga, Zadar je lani imao vrlo  solidnu momčad, koja se samo dvije godine ranije borila  za vrh ljestvice. Nije, dakle,  sve ni u kvaliteti igrača jer  sastav s kojim je Zadar potonuo u Drugu ligu na papiru izgleda vrlo solidno, da  ne kažemo respektabilno.  Tako nakon lanjske zadarske  blamaže nije teško zaključiti  da je za pravi rezultat presudan početak sezone i  učinak na domaćem parketu. Onaj tko loše uđe u sezonu može se odmah početi  spremati za niži rang. Dakle,  Biograd je imao od koga  naučiti kako igrati da se izbjegne ono najgore, plasman  na jedno od posljednja tri  mjesta. U Biogradu su nekako uspjeli izaći na kraj sa  značajnim povećanjem financijskih izdvajanja u odnosu na Drugu ligu, pa bi se  sezona trebala završiti bez  većih stresova.
– Veliku pomoć dobili smo  od Ilirije koja nam je riješila  problem prijevoza – naglasio  je Zdenko Kvartuč, tajnik  Biograda.
Zoran Mikulić ima na raspolaganju sve nositelje igre  iz prošle sezone (uz izuzetak  ozlijeđenog Nina Bojmića),  a četiri pojačanja (Ivan Cota, Kristijan Brkljača, Ivan  Abramović i Ivan Protega)  trebali bi biti dodatni biogradski vjetar u leđa. Ipak,  upitno je hoće li Ivan Cota,  vratar, imati pravo nastupa  jer mu, kako tvrdi tajnik  Kvartuč, Zadar u trenutku  pisanja ovog teksta nije dao  ispisnicu. Nova je to potvrda  narušenih rukometnih odnosa u Zadarskoj županiji.  Zadar i Biograd nitko ne  tjera da budu “kućni prijatelji”, ali dojam je da u  Biogradu nisu previše tužni  što je Zadar u Drugoj ligi,  baš kao što u Mocirama nisu  oduševljeni što je Biograd  prvoligaš. Dok je tako, rukomet će biti tu gdje je danas, uz povremene bljeskove  Zadra i Biograda, ali bez  pravog kontinuiteta.
Kako bilo, ove će se godine u Prvoj ligi slušati poznati poklik biogradskih  igrača – svim srcem za Biograd!


Stigli Medveščak i Moslavina




Lani su iz Prve lige ispali  Zadar, Prelog i Hrvatski  dragovoljac, a uz Biograd novi prvoligaši su  Dugo Selo i  Vidovec  BIOS, dok su se iz Premijer lige u rang niže  spustili Medveščak i Moslavina.


Prva HRL


Raspored 1. kola: Senj Wallenborn – Biograd (subota, 19.30 sati), Dugo Selo – Mladi rudar, Crikvenica – Županja, Umag – Osijek, Moslavina – Vidovec BIOS, Brod – Đakovo, Ivanec – Medveščak.