Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Hitchcock Hommage i Pin-up 21. stoljeća

09.09.2011. 22:00
Hitchcock Hommage i Pin-up 21. stoljeća


Mladi fotografi okupljeni pod projektom “Rakurs 5”, pod okriljem Udruge  “Šigureca”, nastavljaju dalje  s projektom oživljavanja sivih gradskih zidova. U sklopu  projekta “Rakurs 5” tijekom kojeg su već održane dvije  izložbe, sinoć su na trgu ispred nove zgrade Kazališta  lutaka Zadar, na zidu kazališta, prikazane još dvije projekcije – jedna pod nazivom “Hitchcock Hommage” te  druga pod nazivom “Pin-up 21. stoljeća”.
– Iako smo do sada predstavljali izložbe pojedinačno  odlučili smo ove dvije spojiti u jednu, a u studenom ćemo  zaokružiti cijeli projekt završnom izložbom “Smijehom  ulicama grada”. Nakon toga čeka nas veseli after party za  vrijeme kojeg će biti prikazane sve projekcije, rekla je  jedna od organizatorica Rakursa Tanja Jurković.
Projekt “Rakurs 5” zamišljen je kao natječaj na teme za  koje bi mladi fotografi slali svoje uratke. Odaziv na dvije  izložbe koje su sinoć prikazane bio je dosta slab, ali Tanja  ističe kako od svog projekta ne odustaju te da će ga raditi i  iduće godine.
Tijekom sinoćnje projekcije prikazani su fotografski uratci  Anite Glavan, mlade Zadranke koja se jedina javila na  natječaj na temu “Hitchcock Hommage”, a s fotografijama  na istu temu pridružile su joj se i organizatorice Tanja  Jurković te Dijana Pekić. One su također, jedine, izlagale  na temu “Pin-up 21. stoljeća”.
Projekcije fotografija prikazivane na zidu i praćene glazbom savršeno su se uklopile i oživjele prostor malog trga.
– Kompletni koncept izložbe bio je približiti grad ljudima.  Ovim mjestom prolaze svakodnevno, ali većina ne primjećuje njegovu ljepotu i upravo zato nastavljamo s ovim  projektom, zaključila je Tanja. Za svoj projekt organizatori  imaju potporu i od Grada Zadra.