Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadarski plesni ansambl poziva na upise

09.09.2011. 22:00
Zadarski plesni ansambl  poziva na upise


S početkom nove  školske godine Zadarski  plesni ansambl vrši upise u  svoj plesni studio za  predškolce, osnovnoškolce,  srednjoškolce i odrasle, za  početnike i one koji već imaju plesno obrazovanje različitog stupnja.
– Pozivaju se svi zainteresirani za plesnu umjetnost,  od tri do 53 godine, rekla je  Sanja Petrovski, voditeljica  ansambla.
– Ove godine slavimo i 20  godina postojanja. Radi se o  vrhunskom ansamblu koji  redovito ima predstave u kazalištu, na Zadru snova i  drugim festivalima te već 20  godina djelujemo uspješno  na hrvatskoj plesnoj sceni.  Na žalost ne idemo često  van, ali samo zato jer nemamo financijskih mogućnosti. Zapravo, uz “Zalet”, jedini smo ansambl koji  održava cjelovečernje predstave, a jedan od najvažnijih  aspekata našega rada, uz  predstave, je i edukativni  princip – sve naše cure koje  odu van na usavršavanje  vraćaju se te drže seminare i  radionice polaznicima, istaknula je Petrovski.
Zadarski plesni ansambl  osnovale su prije 20 godina,  na samom početku Domovinskog rata, Sanja Petrovski i Nives Šimatović Predovan. Još uvijek je jedan od  rijetkih plesnih ansambala  suvremenog plesnog izičaja  u Dalmaciji. Na svom početku plesni ansambl formiran  je od mladih plesača Odjela  za ritmiku i ples Glazbene  škole Blagoje Bersa i Plesnog  studija Doma hrvatske mladeži Kiks-Miks koji su u jesen 1991. ostali u Zadru.  Okupili su se oko projekta  “Voda za kulturu Cabaret  sklonište”.
Kroz godine u kojima je  djelovao Zadarski plesni ansambl postao je prepoznatljiv po izvođenju predstava i  performansa na najrazličitijim i najneobičnijim mjestima u gradu. Postali su neodvojiv dio programa svih  važnijih festivala u našem  gradu: Zadra snova, Zadarskog kazališnog ljeta i Glazbenih večeri u Donatu, a također gostuju i na Tjednu  suvremenog plesa – Zagreb,  Plesokazu – Varaždin,  Požega, Međunarodnom  dječjem festivalu u Šibeniku  te Danu Matice hrvatske u  Mostaru. Zadarski plesni  ansambl također je sudionik  svih važnijih događanja i  manifestacija u gradu.
Danas Zadarski plesni ansambl radi u novom studiju  uglavnom sa zadarskim plesnim snagama. Povezujući  amatere i profesionalce otvara mogućnosti svojim plesačima da upoznaju sve aspekte plesne umjetnosti, ali i  da se kasnije lakše probiju na  plesnoj sceni.
– Mnogi naši polaznici završavaju vani daljnje školovanje te se vraćaju i nastavljaju surađivati s nama.  Na taj način povezani smo s  ljudima koji su u tijeku s  novostima u svijetu suvremenog plesa. Uz seminare  posjećujemo i radionice, tako da smo jako dobro  umreženi u plesnom svijetu,  zaključila Petrovski.


Informacije o upisima


Upisi, kada se mogu dobiti i sve informacije o radu  ansambla, vršit će  se utorak 13. rujna  u plesnoj dvorani  ansambla na Relji,  Kralja Držislava 10,  od 17 do 19 sati, ili  na broj mobitela  098 893 453.