Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

I slušalice joj dobro stoje

Autor: Valentina Mlađen

09.09.2012. 22:00
I slušalice joj dobro stoje

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Najpoznatija zadarska fotografkinja Mare Milin, osim što je vješta s fotoaparatom vješta je i s glazbenom miksetom. Nakon što je u ulozi DJ-a zabavljala goste Avvantura festivala u Arsenalu, prošlog petka Mare je kao DJ nastupila u jednom od najpoznatijih varoških kafića Zodiacu.
U fotografiji se Milin nedvojbeno dokazala kao pravi stručnjkak, a iz prve ruke smo se uvjerili kako se bez problema snalazi i za miksetom. Svoje umijeće Mare je imala prilike pokazati u nekoliko zagrebačkih klubova, a u Zadru joj je, otkriva, gušt puštati glazbu samo u Zodiacu.
– Često puštam glazbu u Zagrebu iz zezancije. Puštam što mi dođe, ovisno o mom raspoloženju, raspoloženju ljudi koji dođu i o tome kako mjesto diše. Za miksetom radim instinktivno, ne bavim se puno filozofijom specijalnih efekata, kaže Mare. A da kod nje nema previše filozofije već samo dobra glazba uvjerili smo se u petak i sami. Na repertoaru po izboru Mare Milin našlo se od svega pomalo od rocka iz 40-ih, 50-ih pa do kvalitetne glazbe novijeg datuma, malo laganog swinga, punka, jazza, ali i ostalih žanrova.
U Zadru se Mare ovo ljeto zadržala nešto dulje nego inače, a osim što se bavi puštanjem glazbe radi i na novom projektu, konceptualnoj izložbi nelijepih pejsaža. Pejsaži s porukom nastaju uglavnom u Diklu, a prvu postavu izložba bi trebala doživjeti u Zagrebu.