Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Brkiću Vrhovni sud uvećao kaznu s 13 na 15 godina

09.09.2016. 22:00
Brkiću Vrhovni sud uvećao kaznu s 13 na 15 godina


Sudsko vijeće Vrhovnog suda RH prihvatilo je žalbu Županijskog državnog odvjetništva (ŽDO) u Zadru i preinačilo prvostupanjsku presudu šibenskog Županijskog suda kojom je Kruševljanin Marko Brkić (53) osuđen na 13 godina zatvora, zbog okrutnog ubojstva supruge Anke te su ga osudili na 15 godina zatvora. Također, preinačena mu je i obavezna mjera liječenja od ovisnosti o alkoholu, koja sada može trajati najdulje tri godine.  
Brkić je 24. veljače ove godine proglašen krivim za ubojstvo supruge na okrutan način, a sudac Ivo Vukelja u obrazloženju presude kazao je kako je nedvojbeno utvrđeno da je Brkić počinio kazneno djelo i to upravo na način kako mu je to zadarsko Županijsko državno odvjetništvo, zastupano po tužitelju Dušku Beroviću, stavljalo na teret.
Optužnicom ga se teretilo da je 13. srpnja 2015. godine, oko 14.45 sati, na cesti u Kruševu iz lovačke puške i iz neposredne blizine ispalio dva hica u suprugu Anku (49), zadavši joj ozljede od kojih je preminula na mjestu događaja. Brkić je u svom sumanutom pohodu tog kobnog srpanjskog poslijepodneva, nakon što je ispalio dva hica u suprugu, puščanu cijev okrenuo i na sebe. Policija je dojavu o nemilom događaju zaprimila oko 17.40 sati. Javljeno im je kako uz zemljani puteljak leži teško ozlijeđeni muškarac, a kad su stigli na tu poziciju, svega desetak metara dalje pronašli su i mrtvo tijelo 49-godišnje Anke Brkić. Nesretnu ženu suprug je dočekao kad se vraćala s posla iz škole u Obrovcu, gdje je radila kao čistačica, a kasnije je utvrđeno kako nije imao dozvolu za pušku iz koje je pucao.