Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nižić: Ja sam taj kome se prijetilo

Autor: Suzana Bandić

09.10.2009. 22:00
Nižić: Ja sam taj kome se prijetilo


Motiviran javnim istupom Ave Karabatić, studentice talijanskog i latinskog jezika koja je zajedno s dečkom Špirom Miličićem i majkom Sanjom Karabatić uhićena zbog sumnje da su dogovorno ucjenjivali profesora Živka Nižića, pročelnika Odjela za talijanistiku Sveučilišta u Zadru, te od njega na koncu iskamčili 9000 eura, prof Nižić danas se oglasio dopisom kojeg u cijelosti prenosimo:
– Ciljana sam žrtva organiziranog kriminala koji putem pritiska na javno mišljenje želi izvrnuti bitne činjenice. Sve što znam reći ću na pravom mjestu, istražnom sucu. Ja sam taj kojemu se prijetilo i ucjenjivalo. Nakon susreta s istražnim sucem savjetovat ću se sa stručnjacima što mi je raditi.
Mlada manekenka je,  podsjetimo, nakon saslušanja kod istražnog suca puštena na slobodu, a kasnije je izjavila da je ona žrtva u cijeloj  toj priči, te da ju je profesor Nižić seksualno uznemiravao porukama i nedoličnim ponudama. Kazala je kako je Špiro bez njena znanja ucjenjivao profesora te od njega tražio sedam tisuća eura, nakon što mu je profesor dobrovoljno dao dvije tisuće kao poklon za nju, odnosno naknadu za maltretiranje koje joj je priredio.