Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Pojavio se Negro, Grgurovićev odvjetnik tražio odgodu

Autor: Suzana Bandić

09.10.2009. 22:00
Pojavio se Negro, Grgurovićev odvjetnik tražio odgodu

Foto: Suzana BANDIĆ



Zbog spriječenosti Grgurevićava odvjetnika Branimira Zorice, jučer je šesti put odgođeno suđenje aktualnom dogradonačelniku i Davoru Negru zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda


Davor Negro, drugooptuženi u postupku koji se zbog kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda na Općinskom sudu u Zadru vodi već punih pet godina protiv njega i prvooptuženog Dražena Grgurovića, aktualnog zadarskog dogradonačelnika, jučer se konačno pojavio na sudu, no, rasprava je ipak još jednom odgođena jer se nisu pojavili Grgurović i njegov odvjetnik Branimir Zorica.
Obrazlažući razloge odgode Davoru Negru, koji je na ovo ročište došao iz Švicarske gdje inače boravi i radi, sudac Ivica Marinović pojasnio je kako je prije tri dana Grgurovićev odvjetnik Branimir Zorica pismenim putem zatražio odgodu zbog angažiranosti u jednom pritvorskom slučaju na Županijskom sudu kod suca Borisa Radmana. Napomenuo je kako je o svemu obavijestio njegovog odvjetnika Jadrana Franceschog iz Splita, a koji se također nije pojavio na jučerašnjoj raspravi. Nakon što je Negro negodovao zbog odgode napomenuvši kako je došao u Hrvatsku iako ga je odvjetnik obavijestio da rasprava neće biti održana iz razloga što su ga policajci prije svega nekoliko dana tražili na kućnoj adresi njegove majke, što smatra uznemiravanjem te je podsjetio suca da je na prethodnoj raspravi donio odluku kako će mu se suditi u odsutnosti, Marinović je njega podsjetio kako je ovo šesta odgoda po redu, četiri puta na njegov zahtjev, a dva na Grgurovićev.
Nakon žustre polemike sudac je u dogovoru s Negrom slijedeće ročište zakazao za polovinu studenog.
Podsjetimo, riječ je o slučaju koji se dogodio 29. srpnja 2004. godine kada su se Grgurović i Negro posvađali, a kasnije i fizički žestoko sukobili zbog autorstva oko računalnog programa pod nazivom CentralMed, inače namijenjenog obradi podataka u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.
Davor Negro je u tom teškom fizičkom obračunu zadobio prijelom noge, slomljen mu je nos te je dobio i posjekotine po licu. Ni Dražen Grgurović nije prošao puno bolje. Naime, i njemu je slomljen nos, a zaradio je i nekoliko nagnječenja po licu. A sve je započelo početkom 2002. godine. Negro je tada liječnika Grgurovića optužio da mu je on kao bivši vanjski suradnik zadužen za promociju i demonstriranje programa “CentralMed” u njegovoj tvrtki Negro d.o.o., prisvojio autorski rad iskoristivši njegov boravak u Švicarskoj.