Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pred Poličnikom i Voštarnicom teški ispiti

Autor:

09.10.2009. 22:00
Pred Poličnikom i Voštarnicom teški ispiti

Foto: Sebastian GOVORČIN



Prvi će na parket košarkaši Poličnika i Voštarnice, a Pet bunara i Jazine svoje premijerne nastupe odrađuju u nedjelju


Danas započinje natjecanje u A-2 ligi jug, a od četiri kluba iz Zadarske županije prvi će na parket košarkaši Poličnika i Voštarnice dok Pet bunara i Jazine svoje premijerne nastupe odrađuju u nedjelju. Poličnik gostuje u Solinu protiv istoimenog domaćina koji slovi za jednog od glavnih pretendenata za prvo mjesto. Prva utakmica i to protiv teškog protivnika ne nosi neki poseban imperativ za pulene Borisa Hrabrova koji usprkos problemima oko inkorporiranja juniora u petorku predviđa muški otpor svojih igrača.
– Igramo protiv vrlo teškog protivnika i bit će to vrlo teška utakmica za nas. Najveći problem nam predstavlja što nismo uspjeli nego odraditi tek par treninga s novopridošlim juniorima, koji su na račun novih propozicija automatski postali članovi petorke, što je vrlo komplicirano za sve, od njih samih preko svih igrača do mene kao trenera. Pokušat ćemo pružiti što bolji otpor – kaže pred premijerni nastup trener Hrabrov, a ništa manje lakši zadatak nemaju i u Voštarnici, jer ih očekuje gostovanje u Sinju protiv dojučerašnjeg prvoligaša Alkara. Trener Rajko Vidaković ove sezone na raspolaganju ima dopadljiv sastav u kojem nema više prošlogodišnjeg kapetana Marijana Bulića i Ivana Baždarića, ali su zato mlađa braća Bulić, Marić, Blaslov i ostali zalog za održavanje visokih pozicija Voštarnice i ove sezone. Ipak vatreno krštenje u najvrućoj dvorani u A-2 ligi uz već mnogo puta spomenut problem s juniorima koji su preko noći postali neizostavni čimbenici svih petorki ne daje pravo Vošti san o pobjedi.
 – Idemo na gostovanje momčadi kojoj je definitivno mjesto u višem rangu, no nećemo stajati skrštenih ruku nego pokušati odigrati obranu s kojom bismo mogli doći u priliku uzeti puni plijen – riječi su trenera Vidakovića prije utakmice.
U nedjelju su na redu domaći ogledi preostalog zadarskog dvojca. Pet bunara ugošćuju u maloj dvorani na Višnjiku Cetinu iz Trilja, a strateg Bunara, Denis Pleslić ima na raspolaganju vrlo darovitu generaciju mladih igrača predvođenu Baturom, Mikulićem i Popovićem uz, naravno, nekolicinu starijih što je dovoljna garancija da se krene s pobjedom u novu sezonu. Slična situacija je i s Jazinama koji će malo poslije Pet bunara imati svoju premijeru u dvorani Jazine protiv Omiš Galeba te bi sve osim pobjede bilo pravo malo iznenađenje. Jazine će ove sezone biti pravi poligon za afirmaciju juniora tj. generaciju 1993. godine uz iskustvo koje su dobili u obliku Denisa Mujagića, Bože Škare, Marina Vrsaljka i Ivice Grgurovića. Njima će dirigirati Roko Gjergja koji ne želi stavljati nikakve imperative pred ove uglavnom golobrade momke.
 – Naš cilj je ne ispasti iz lige i zato smo angažirali ovu četvoricu iskusnijih. Prednost će imati ti naši juniori koji bi ove sezone trebali doživjeti potpunu afirmaciju. Normalno da ćemo u svakoj utakmici pokušati ići na pobjedu pa tako i u ovoj otvarajućoj protiv Omiša – kazao je Gjergja.
Raspored 1. kola: Solin -Poličnik (subota, 18), Alkar – Voštarnica /subota, 19.30), Pet bunara – Cetina (nedjelja, 17), Jazine – Omiš Galeb (nedjelja, 19.30), Mislav – Šibenik 04, DOŠK je slobodan.