Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Raketa ozlijedila dječaka ispod oka, počinitelj pobjegao

Autor: Suzana Bandić

09.10.2009. 22:00
Raketa ozlijedila dječaka ispod oka, počinitelj pobjegao


Muškarac priredio 4-godišnjoj kćerkici rođendanski vatromet u dvorištu ispred stambene zgrade, no nije osigurao uvjete pa je jedna raketa ozlijedila 9-godišnjaka ispod oka. Nije mu pružio pomoć već se sa svojom djecom udaljio


Devetogodišnjeg dječaka koji se u srijedu navečer igrao ispred zgrade u kojoj stanuje u Ulici Ive Senjanina na Meladi pogodila je raketa za vatromet u predjelu ispod lijevog oka.
Nakon što se majci dva sata poslije nezgode požalio na glavobolju, dječak je prevezen u Opću bolnicu u Zadru gdje mu je pružena liječnička pomoć te je konstatirano kako ima opeklinu drugog stupnja ispod lijevog oka i edem kože obraza. O ovoj nezgodi liječnici su odmah obavijestili policiju koja je provela kriminalističku obradu na mjestu događaja. Utvrđeno je kako je krivac za nezgodu 35-godišnjak koji je slaveći rođendan svoje četverogodišnje kćeri u večernjim satima zapalio vatromet, a da ga prije toga nije osigurao.
Prema izvješću PU zadarske do nezgode je došlo kada se prije ispaljenja zadnje rakete kutija u kojoj je inače bilo 12 raketa okrenula pa je posljednja poletjela bočno i pogodila devetogodišnjaka koji se u tom trenutku nalazio ispred zgrade u kojoj stanuje.
Međutim, prema riječima očevidaca kojih je u dvorištu u vrijeme kada je Zadranin palio vatromet bilo 20-ak, prava je sreća da se nije dogodila veća tragedija i da devetogodišnjak nije ostao bez oka.
Naime, kako su nam ispričali, riječ je o njihovu susjedu Eduardu T. koji stanuje u prizemlju zgrade i koji je s dvoje djece i paketom raketa tu večer izišao u dvorište kako bi svojoj kćerkici upriličio rođendanski vatromet. Na svega nekoliko metara od ulaza u kojemu stanuje devetogodišnjak, zapalio je vatromet, a upravo kad je poletjela posljednja raketa dječak je naišao pa ga je pogodila u glavu. Zbog boli od udarca i opekline koju je zadobio, dječak je otvorenim dlanovima odmah prekrio lice, no, ono što je brojne očevice šokiralo više i od same nezgode, bio je postupak 35-godišnjaka. On je, navodno, uzeo svoju djecu za ruke i užurbanim se korakom uputio prema stanu, a da prije toga nije niti pogledao kakve su dječakove ozljede. Tek sutradan pronašla ga je policija te je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. No, zaradio je i optužni prijedlog iz zakona o eksplozivnim tvarima s obzirom da se rakete koje je palio nalaze na popisu pirotehničkih sredstava druge skupine koje nije dozvoljeno paliti na naseljenim javnim površinama.