Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nekad je i šest set lopti premalo

09.10.2011. 22:00
Nekad je i šest set lopti premalo


SPLIT 3
ZADAR 0
(29:27, 25:22, 25:14)
SPLIT – Dvorana na Poljudu. Gledatelja: 80. Suci: Gvozden i Babić (oba Zagreb).
SPLIT: Boras, Mate Šimac, Križanović, Klarić, Ivković, Sladić, Pervan, Talijan, Zeljković, Marko Šimac, Jogunica, Reljan. Trener: Tomislav Karaula.
ZADAR: Viduka, Škara, Frleta, A. Surać, Barić, Bakale, Mandić, Burčul, Šestan, M. Surać, Belić. Trener: Marin Masnić.
Premijera nije bila dobra pa su nakon utakmice umjesto serenade Zadrani mogli zapjevati samo još jednu baladu. Prvi nastup u Prvoj ligi odbojkašima Zadra ostat će u lošem sjećanju nakon poraza od solidnog Splita, momčadi koja sigurno ne spada u vrh domaće klupske odbojke. Iako je nakon 3:0 teško govoriti o neizvjesnom meču, Zadar je bio bliže pozitivnom rezultatu mnogo više nego to sugerira konačan ishod. U prvom setu momčad s Višnjika vodila je 24:19, što će reći da je imala čak pet set lopti, ali nije pomoglo. Nakon toga Zadar je imao još jednu set loptu (27:26), da bi Split s tri poena zaredom osvojio set i tako praktički riješio meč. Zadrani su imali snage još se nekako suprotstaviti u drugom setu. Nakon vodstva Splita 23:19 na trenutak se vratila neizvjesnost u meč.
– Kod rezultata 23:21 za Split u drugom setu poen koji smo mi osvojili upisan je Splitu. U prvi trenutak to nismo vidjeli nego smo reagirali poen kasnije. Jedan je sudac tvrdio da smo u pravu, a drugi da smo u krivu. Zapisnički stol i delegat su smatrali da nije bilo pogreške na našu štetu i tako smo izgubili set. Ne znam bi li taj poen nešto promijenio, ali mi smo uvjereni da smo oštećeni – izjavio je Marin Masnić, trener Zadra.
U trećem setu Zadar kao da je nestao s parketa. Split je tako u jednom trenutku imao i plus 12 (18:6). Dojam je nakon Splita zabrinjavajući jer Zadar je imao protivnika po mjeri. Ovako kada se pogledaju klubovi s kojima Zadar igra ove sezone teško da će na gostovanju biti mnogo prilika. I zato Masnić i njegovi igrači imaju za čime žaliti.
– Ne možemo biti zadovoljni. Očekivali smo mnogo bolju našu igru, ali napravili smo previše pogrešaka tako da je bilo nemoguće bilo što napraviti – zaključio je Masnić.


U 2. kolu dolazi Šibenik


Rezultati 1. kola: Split – Zadar 3:0, Opatija – Karlovac 3:1, Varaždin Volly – Daruvar 2:3, Mursa Pan – Centrometal 3:0, Zagreb – Šibenik 3:2. Jučer: Vukovar – Sisak, Rijeka – Rovinj.
U 2. kolu (15./16. listopada) igraju: Zadar – Šibenik, Sisak – Zagreb, Centrometal – Vukovar, Daruvar – Musa Pan, Rovinj – Varaždin Volley, Karlovac – Rijeka, Split – Opatija.