Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Poličnik i Jazine u utrci za prvo mjesto, Voštarnica s mladim snagama

09.10.2011. 22:00
Poličnik i Jazine u utrci za prvo mjesto, Voštarnica s mladim snagama


Od nastupa u ligi odustala je momčad Pet bunara


Sredina tjedna, točnije srijeda i četvrtak su rezervirani za košarkaše A-2 lige jug koji će tada odigrati utakmice prvog kola nove sezone 2011./2012. U natjecanje kreće 12 dalmatinskih klubova, od čega će tri biti iz Zadarske županije. Prošle sezone su bila četiri, no Pet bunara su istupili iz natjecanja zbog gašenja kluba, dok će u avanturu od 22. kola dosta ambiciozno ući Poličnik, Jazine i Voštarnica.
Jazine s jakim snagama
Jazine su kao i prošle sezone, kada su bili viceprvaci odmah do šibenskog Jolly JBS-a, među glavnim favoritima lige. Barem u njenom početku zbog činjenice da se u njihovim redovima nalaze do pronalaska boljih angažmana igrači poput Pankracija Baraća i Šime Špralje potpomognuti veteranima Kristijanom Ercegovićem i Hrvojem Perinčićem. Predvodi ih već drugu sezonu Čedomir Perinčić koji nije htio upravo zbog gore spomenutog razloga ulaziti u neke daleke prognoze.
– Nismo dugo znali s kakvom ćemo momčadi ući u novu sezonu, no srećom se dogodila ista situacija kao i lani u ovo doba. Na trening su nam došli Pankracije Barać, a malo kasnije i Šime Špralja te su odlučili igrati za nas, dok ne pronađu neki bolji angažman. Pristupio nam je i Hrvoje Perinčić koji ipak neće moći toliko participirati u našoj igri zbog fizičke spreme. Uz njih trojicu tu je od iskusnijih Ercegović, a također su s nama i lanjski nositelji igre Mate Anđelić i Ivan Baždarić. Iz redova Zadra su nam stigli Pelczmann i Ljubičić, dok su u smislu zaštićenog godišta stigla i dva juniora Jurica te Longin. Uz njih su u sastavu Kaštropil i Kresoja. Ambicija nemamo upravo iz razloga što se vrlo lako može dogoditi da Barać i Špralja pronađu angažman što će nam snagu smanjiti za 50 posto – kazao je Čedomir Perinčić.
Na otvaranju (12. listopada, 20.30 sati – Višnjik 3) već je derbi s Poličnikom koji ove sezone ima ambicije za osvajanje prvog mjesta.
– Ta utakmica s Poličnikom je nama kao i svaka druga u prvenstvu te nisam sklon takve naše utakmice nazivati derbijima. Mi ćemo naravno ići na pobjedu te želimo da bude prava korektna i gledljiva ligaška utakmica – naglašava Perinčić.
Pomlađena Voštarnica
Voštarnica će otvoriti natjecateljsku sezonu u Jazinama (13. listopada, 20 sati) protiv Šibenke 4. Prošlu sezonu su zeleni zaključili na vrlo dobrom četvrtom mjestu. U novu sezonu ulaze s istim trenerom, Borisom Hrabrovom, no i s pomlađenom momčadi.
– Pred nama je teška sezona u koju ulazimo s bitno pomlađenim sastavom. Skupili smo pomalo neobičnu momčad u kojoj su od iskusnijih igrača Marki Blaslov, Jure Dvornik te Marin Vrsaljko, dok su sve ostalo iznimno mladi igrači koji će dobivati veliku minutažu. Stoga nemamo neku ambiciju osim pokušati svim momčadima s kojima igramo pomrsiti račune – kazao je Hrabrov.
Ambiciozni Poličnik
Za kraj najave smo ostavili Poličnik u kojem se otvorenog garda najavljuje pohod na prvo mjesto. Opravdano ako se pogleda roster novog trenera, igračke legende Poličanaca, Stjepana Marinovića. Na raspolaganju će Marinović imati iskusne igrače poput sve trojice braće Bulić, braće Dražović, Zvone Baričevića, Ivice Gjergje i Vinka Faina. Dovoljno za krenuti u pohod na kvalifikacije za popunu A-1 lige.
– Uspjeli smo za ovu sezonu složiti respektabilnu momčad, pa smo ovima koji su nastupali prošlu sezonu pridodali četiri nova igrača. Došli su Tomislav i Jurica Dražović, Šime Buterin i Krešimir Knez. Uz braću Bulić, Gjergju, Baričevića i dvojicu juniora Borik-Puntamike Kovačevića i Škare koji će participirati kao zaštićeni igrači imamo dobre šanse za napad na prvo mjesto. Taj optimizam počiva osim na kvalitetnom rosteru i na tome što treniramo ozbiljno i to triput tjedno. Pored toga konkurencija je ove sezone nikad slabija, jer nema dominantnog sastava. Mnogi klubovi izgube neke igrače i motivaciju kako prvenstvo odmiče kraju tako da se možemo nadati u slučaju dobrog ulaska u sezonu hvatanju te prve pozicije koja vodi do kvalifikacija za popunu A-1 lige – procjenjuje Marinović.
Prvi pravi test imat će odmah na otvaranju kod Jazina.
– Odmah na početku igramo s jednim od glavnih konkurenata, no rekao sam igračima da ta utakmica neće o ničem odlučivati te da i u slučaju poraza se može sve nadoknaditi u naredna 21. kolo – konstatirao je trener Poličnika.
U ligi nastupaju: Jazine, Poličnik, Voštarnica, GKK Šibenik, Šibenka 4, Cetina, DOŠK, Trogir, Kaštela, Solin, Omiš Galeb, Metković.