Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Eugen Novaković najbolji gostujući izlagač Jeseni u Lici

09.10.2013. 22:00
Eugen Novaković najbolji gostujući izlagač Jeseni u Lici


Od nas 220 štandera nema tko nije trgovao. Ličani su pokazali da vole i cijene domaće proizvode. Imaju kulturu njihovog kupovanja, kaže Novaković


Eugen Novaković iz Posedarja proglašen je najboljim gostujućim izlagačem na petnaestoj međunarodnoj izložbi Jeseni u Lici, koja je održana proteklog vikenda u Gospiću. Novaković je u Gospiću na Jeseni u Lici sudjelovao prvi puta i izložio je džem od smokava, smokvenjake, valjuške, maslinovo ulje i kantarionovo ulje.
– U Lici je bilo odlično. Nisam vjerovao kako su domaći stanovnici reagirali na nas. Ljudi iz Gospića i okolice kao da su se spremili za događaj. Od nas 220 štandera nema tko nije trgovao. Ličani su pokazali da vole i cijene domaće proizvode. Imaju kulturu njihovog kupovanja, kaže Novaković.
Jesen u Lici organizira se s ciljem da se bogatstvo i skrivene ljepote Ličko-senjske županije otkriju sve većem broju turista. U autentičnoj atmosferi brojni posjetitelji imali su priliku prigodu čuti izvornu narodnu pjesmu, ples ličkog kraja i nastupe kulturno-umjetničkih društava županije, ali i vidjeti izradu proizvoda od gline, bukare, tamburice, pletenje košari, predenje vune. Ovom manifestacijom se prezentira identitet ovog kraja te sve ono što je prepoznatljivo i karakteristično za ovo podneblje i ljude koji žive u sprezi s prirodom. Izložba je bila međunarodnog karaktera te su na njoj uz domaće sudjelovali i izlagači iz Bosne i Hercegovine.