Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Svoj opus predstavili Nikolina Mojić i Roberto Vodanović Čopor

09.10.2016. 22:00
Svoj opus predstavili Nikolina Mojić i Roberto Vodanović Čopor


Dolaskom jeseni intenzivirale su se kulturne aktivnosti u našem gradu pa su se tako aktivirali i članovi pjesničke udruge „Riječi iznad svega”, koji su svojim radom u protekloj sezoni dodatno obogatili kulturnu ponudu.
Pjesnici, koje je na jednom mjestu okupila pjesnikinja Emilija Mijatović, u međuvremenu su prerasli u službenu udrugu književnih stvaralaca, pa su na taj način olakšali provođenje svojih zamisli i aktivnosti, s obzirom na to da su isti cijelu proteklu godinu u kontinuitetu održavali zanimljive susrete pozivajući goste iz drugih gradova i zemalja, ali i sami gostujući u drugim sredinama.
U četvrtak navečer održana je prva ovogodišnja pjesnička večer pod nazivom „Riječi iznad svega – Emilija i gosti”, čime je započet drugi ciklus večeri poezije, ali ovaj put u novom prostoru u „Q baru”, koji će biti domaćin cijele ove sezone. Susreti će se održavati najmanje jednom mjesečno svakog prvog četvrtka, a vjerojatno i češće, s obzirom na to da je u planu jako puno događanja.
Ove prvu večeri svoju su priliku kao središnji akteri dobili Nikolina Mojić, koja se svojom poezijom već nametnula tijekom prošle sezone, te Roberto Vodanović „Čopor”. Jedno su drugom činili zanimljivu protutežu, sukobljujući čistu liriku Mojićeve i na trenutke opskurnu Čoporovu poeziju izvedenu uz pratnju električne gitare. Možemo slobodno reći da je ovakva kombinacija upečatljivih nastupa ostavila bez daha sve prisutne i odlično najavila ono u čemu će ljubitelji poezije moći uživati u novoj sezoni, a to je raznolikost i originalnost, čemu pridonose i glazbeni gosti, a ove prve večeri to su bili članovi već etabliranog rock dvojca „Borgo”, Davor Gulin i Željko Valčić.