Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Izuzetno uspješan pripovijedač stvarnosti

Autor:

09.11.2009. 23:00
Izuzetno uspješan pripovijedač stvarnosti

Foto: Vedran SITNICA



U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar jdanas je priređen književni susret s američkim piscem za mlade Chrisom Crutcherom. Druženje je organizirano u suradnji Američkog veleposlanstva RH i  Američkog kutka Gradske knjižnice Zadar.
Crutcher je rođen 1946. u Ohiu, a djetinjstvo provodi u Idahu, sredini koja je značajno utjecala na njegovo pisanje. Godinama je radio kao učitelj i ravnatelj alternativne škole, a kasnije se počeo baviti terapeutskim djelatnostima.
Godine 2000. osvojio je ALA’s Margaret A. Edwards Award, te National Intellectual Freedom Award, koju dodijeljuje Nacionalno vijeće učitelja engleskog jezika.
Iza njega je devet knjiga i dvadeset godina spisateljskog rada, a slovi kao izuzetno uspješan pripovijedač stvarnosti, te poznavatelj problema s kojima se svakodnevno bore mladi.
Upravo mladi ispunili su Multimedijalnu dvoranu do posljednjeg mjesta.
– Poznat sam kao realistični pisac, te nemam afiniteta za fantastične priče, kazao je Crutcher. Ističe kako je u njegovim pričama dosta prisutan sport, no ne zbog toga što bi bio dobar sportaš.
Po završetku susreta pisac je održao radionicu za učitelje engleskog jezika.