Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Kurtović prevario Nevenu Dujmović i Ashleya Minaka

Autor: Suzana Bandić

09.11.2009. 23:00
Kurtović prevario Nevenu Dujmović i Ashleya Minaka


Nevena Dujmović, mlada zadarska manekenka, dala je Kurtoviću “kaparu” za stan u elitnim TIZ-ovim zgradama, a Ashley Minak, umirovljeni časnik HV-a i član Suda časti zadarske HVIDRA-e jučer je pozvan u policiju kao oštećena osoba pri kupnji vozila


Poznata zadarska manekenka Nevena Dujmović (25) i Ashley Minak, umirovljeni časnik HV-a i član Suda časti zadarske HVIDRA-e, našli su se na popisu prevarenih Zadrana kojih je prema posljednjim informacijama iz PU zadarske u proteklih devet dana sveukupno 38, a riječ je o “aferi leasing”, čiji je glavni akter pritvoreni Ante Kurtović.
Ashley Minak nam je u telefonskom razgovoru potvrdio da je bio u policiji, no, nije želio komentirati bilo što vezano uz njega i “aferu leasing”.
– Sve je u spisu, sve je u policiji. Vrijeme će pokazati i to je sve što imam za reći – dodao je Minak.
Neslužbeno doznajemo kako je on pozvan na razgovor jer je kupio jedan od skupocjenih automobila posredništvom Ante Kurtovića.
Što se, pak, tiče Nevene Dujmović, iako se nije javljala na telefon, doznajemo kako je u šoku jer je saznala da je i ona žrtva prijevare. Ona je, naime, “kaparirala” stan u elitnim TIZ-ovim zgradama za koji joj je Kurtović obećao kako će joj ishoditi sve papire u dogledno vrijeme.
Prema informaciji koju smo saznali neslužbenim kanalima, “afera leasing” za sada je teška vrtoglavih deset milijuna kuna, a lista prevarenih iz dana u dan se produljuje, pa se očekuje kako bi se ovaj iznos u konačnici mogao i utrostručiti.
Policija i dalje intezivno radi na ovom slučaju dnevno razgovarajući u prosjeku sa po četiri osobe od kojih su petorica zaradili i kaznene prijave zbog protupravne naplate jer ih je Kurtović teretio zbog prijetnji njemu, ali i njegovoj obitelji.
Ante Kurtović (28) nalazi se u pritvoru Istražnog centra u Zadru još od 2. studenog, a sumnjiči ga se da je od prosinca 2005. godine do studenog 2009. godine  od više osoba dobivao 50 do 60 posto vrijednosti vozila, brodova i stanova koje su željeli kupiti, a koje je on prethodno preuzimao na temelju ugovora o leasingu na ime članova svoje obitelji i prijatelja. Kurtović je dobro razradio takozvani sistem “piramida prodaje” pa je novcem dobivenim od novih kupaca plaćao dospjele leasing rate, no, takav sistem zahtijevao je uključivanje sve više novih osoba. Kako mu to u posljednje vrijeme nije išlo za rukom, upao je u financijske probleme, a navodno se zadužio i kod kamatara, pa više nije mogao plaćati rate leasinga. Pritisnut uza zid od nezadovoljnih kupaca od kojih su mu neki i prijetili, sve je prijavio policiji.
Ipak, nisu svi Kurtovićevi kupci prošli jednako. Naime, on je kupljena vozila i brodove davao na korištenje uz obećanje da će svu potrebitu dokumentaciju za prijepis vlasništva nabaviti u skorom roku, ali to je ispoštovao samo kod prvih nekoliko kupaca. Kupci stanova, kojih je za sada poznatih dvoje, prošli su daleko gore. Oni su, naime, platili učešće i ostali bez svega. No, među prevarenima ima dosta i onih koji će priznati “poraz” i sami otplatiti dospjeli dug kako bi zadržali kupljeno, bilo da je riječ o autu ili brodu.