Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Maloljetnici nasrnuli na trgovkinju, pijani mladići na pekara

Autor: Suzana Bandić

09.11.2009. 23:00
Maloljetnici nasrnuli na trgovkinju, pijani mladići na pekara

Foto: Filip BRALA



Na meti razbojnika u ponedjeljak navečer našla se 21-godišnja trgovkinja u prodavaonici Bakmaz u Zadru, a svega nekoliko sati kasnije i 38-godišnji perkar iz Biograda kojemu su nasilnici slomili zapešće
Da su zanimanja u uslužnim djelatnostima postala opasna pa čak i po život dokazuju i dva najnovija slučaja razbojništva koja su se dogodila u posljednja 24 sata. Na meti nasilnih lopova u ponedjeljak navečer našla se 21-godišnja trgovkinja u prodavaonici Bakmaz u Zadru, a svega nekoliko sati kasnije i 38-godišnji perkar iz Biograda.
Kako saznajemo, dvojica maloljetnika u dobi od 16 godina u ponedjeljak su nešto prije 18 sati upala u trgovinu Bakmaz u blizini Autobusnog i Željezničkog kolodvora iskoristivši priliku dok je mlada trgovkinja bila sama i nezaštićena u prodavaonici.
Odmah s vrata obojica su ušla iza pulta gdje se nalazila trgovkinja te su bez riječi nasrnuli na nju. U strahu za svoj život djevojka je počela uzmicati unatrag, no, besćutni su maloljetnici ustrajali u svom naumu te ju je prvi sustigao i odmah započeo udarati šakama po glavi, a kad ju je stjerao uza zid, još ju je i zgrabio za vrat i tako držao sve dok njegov suučesnik nije ispraznio blagajnu.
Nakon što su uzeli utržak od oko dvije tisuće kuna, oba su maloljetnika pobjegla u nepoznatom pravcu, a nesretna je djevojka zatražila liječničku pomoć i o svemu obavijestila policiju.
Nakon svega nekoliko sati policajci su pronašli razbojnički dvojac i nad njima proveli kriminalističko istraživanje.
Neslužbeno doznajemo kako je riječ o starim policijskim znancima, štićenicima Doma za odgoj djece i mladeži.
Zbog pretrpljenog straha i stresa mlada trgovkinja u utorak nije došla na posao, ali je ipak, za razliku od 38-godišnjeg pekara iz Biograda kojemu su razbojnici slomili zapešće, prošla bez fizičkih posljedica. Njemu su u utorak ujutro, oko 6.10 sati na povratku iz noćnog provoda u pekarnicu ušla dvojica pijanih mladića u dobi od 20 i 22 godine obrušivši se na njega najprije verbalno, a potom i fizički. U tom ga je obračunu 20-godišnjak kojemu je alkotestiranjem izmjereno čak 2,11 promila, udario nogom u ruku slmoivši mu zapešće. Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, a obojica nasilnika kažnjena su i zbog narušavanja javnog reda i mira. Njegov suučesnik, 22-godišnjak, bio je pod utjecajem alkohola od 1,13 promila.