Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Audicija otkrila nove talente

09.11.2011. 23:00
Audicija otkrila nove talente


Nadam se da ćemo i ove godine imati barem dvije radionice. Jednu ćemo povjeriti Vinku Radovčiću koji je i do sada radio odličan posao, a drugu ću voditi ja – Jasna Ančić


Hrvatsko narodno kazalište Zadar organiziralo je ovih dana audiciju za Glumačku radionicu. Kako su i do sada Glumačke radionice otkrivale mlade talentirane glumce i glumice, koji su nerijetko upisivali i završavali akademije, nema sumnje da će i ove godine iznjedriti nekoliko novih imena koja ćemo pratiti kroz rad kazališta. Glumica HNK Zadar Jasna Ančić koja već niz godina radi s polaznicima radionice zadovoljna je održanim audicijama i potencijalom kandidata.
– Od sedam prijavljenih mladića, troje njih pokazali su se kao izuzetno dobri. Večeras imamo audiciju za djevojke, do sada ih se prijavilo desetak te očekujem da će se i tu naći talentiranih mladih ljudi s kojima ćemo raditi. Nadam se da ćemo i ove godine imati barem dvije radionice. Jednu ćemo povjeriti Vinku Radovčiću koji je i do sada radio odličan posao, a drugu ću voditi ja, rekla je jučer Jasna Ančić.
Imena mladih glumaca koji su prošli audiciju za sada su još nepoznata i njima samina, a Ančić je istaknula kako će biti objavljena nakon što prođe audicija za djevojke.
Kako je to bila praksa i do sada, nakon Glumačkih radionica i u profesionalnim produkcijama HNK Zadar mogli bismo uskoro gledati neka nova lica.
– Kao i kod ostalih naših polaznika očekujem da će se i oni s vremenom i radom uključiti u naše profesionalne produkcije i tako obogatiti rad kazališta u našem gradu, zaključila je Ančić.