Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Maskirani i naoružani razbojnik opljačkao benzinsku postaju

09.11.2011. 23:00
Maskirani i naoružani razbojnik opljačkao benzinsku postaju


Pljačkaš je bio obučen u plavu trenirku marke Puma s kapuljačom kojom je u razbojničkom pohodu pokrio glavu, svijetle džins hlače te crno-bijele Puma tenisice. Mršavije je tjelesne građe, tamne kose te visine oko 185 centimetara, a pretpostavlja se da je u kasnim 20-im godinama


Prijeteći pištoljem maskirani je razbojnik opljačkao benzinsku crpku Petrol u Murvici Donjoj. Razbojnik je u srijedu nešto iza ponoći ušetao u prostor benzinske, nakon čega je prišao 36-godišnjem zaposleniku i naredio mu da mu da novac. Držeći ga na nišanu razbojnik je zaposleniku na pult trgovine stavio otvorenu plavu sportsku torbicu te mu još jednom ponovio: “Daj novac i digni ruke.” Zaposlenik ga je poslušao nakon čega se razbojnik udaljio u nepoznatom pravcu. Cijelu pljačku koja je trajala manje od minute zabilježila je nadzorna kamera, a radi otkrivanja počinitelja, policija koju je u pomoć pozvala zaposlenica iz skladišnog prostora crpke uzela je snimku.
Pljačkaš je bio obučen u svijetle džins hlače, plavu trenirku s kapuljačom na kojoj je mali žuti znak Puma, a na nogama je imao crno-bijele tenisice, također marke Puma. U pljačkaškom pohodu ruke je prekrio medicinskim rukavicama, glavu kapuljačom trenirke, a lice sunčanim naočalama i crnom dolčevitom. Mršavije je tjelesne građe, tamne kose te visine oko 185 centimetara, a pretpostavlja se da je u kasnim 20-im godinama. Iz zadarske policije mole građane za pomoć u otkrivanju počinitelja, a ako netko ima bilo kakvu informaciju o pljačkašu benzinske crpke, to može anonimno dojaviti na broj 192 ili osobno dolaskom u najbližu policijsku postaju.
Od početka ove godine ovo je 45. razbojstvo koje se dogodilo na području pod nadležnosti PU zadarske od čega je tek deset razriješenih. Na meti razbojnicima najčešće su trgovine mještovitom robom gdje obično upadaju pred kraj radnog vremena kada trgovkinje ostaju same i zaključuju blagajne. Osim trgovina od početka godine opljačkane su tri poštanska ureda među kojima i “mala pošta” koja se nalazi na vrlo frekventnoj lokaciji, tri zlatarnice, dvije recepcije hotela, dva automat kluba, kladionica i mjenjačnica novca. Opljačkana je i jedna benzinska postaja i to također Petrolova u Zatonu. Dogodilo se to u kolovozu kada su dvojica maskiranih razbojnika usred noći upala u prodajni prostor postaje gdje su zatekli dvojicu zaposlenika. Jednome su zavikali “daj novac”, a drugome “lezi”, cijelo vrijeme držeći ih na nišanima “kalašnjikova”. Kad su se dočepali novca iz blagajne zaposlenike s oružjem uperenim u njihova leđa otpratili u kancelariju u sklopu postaje. Tamo su ih zavezali i od njih pokušali doznati kombinaciju za otvaranje sefa, a kad im to zaposlenici nisu rekli, pogasili su svjetla postaje te pobjegli s nekoliko tisuća kuna. I u jednom i drugom slučaju iz ponašanja i kretnji pljačkaša jasno je da im nije prvi put da se nalaze u prostorima prodajnih dijelova postaja.