Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Protiv Križevaca bi se mogao otvoriti šut

09.11.2011. 23:00
Protiv Križevaca bi se mogao otvoriti šut


Križevci jesu favoriti, no isto tako u Jazinama smo pokazali da nema popusta ni za koga. Uz pametnu igru, borbenost i publiku imamo dobru šansu i protiv jačih momčadi nego što su Križevci – kazao je Ramljak


Nakon gostovanja Zaboka pred košarkašima Sonik-Puntamike je u subotu nova domaća utakmica, druga u nizu, a gost će biti Križevci koji sa Splitom dijele prvo mjesto na ljestvici nakon pet odigranih kola. Mogu li Puntamičani preskočiti Križevčane koji kao novaci u ligi nisu pokazali nimalo respekta prema velikanima Zadru i Splitu. Bude li igra na razini one protiv Zaboka, nisu ni zeleni daleko od nova dva boda. Raspoloženje je nakon pobjede uvijek vedro, a potvrdit će tu dobru atmosferu jedini stranac u redovima Puntamičana Tomislav Ramljak. Njegov dojam o klubu, suigračima i načinu treniranja te pristupanja utakmicama prepun je pozitivnosti, a i sam će kazati da se nakon mjesec dana koliko boravi u Zadru već uspio udomaćiti.
– Kad sam došao bio sam relativno nespreman i nisam osjećao da mogu doprinijeti momčadi. Međutim, polako se dižem iz kolo u kolo i kako utakmice odmiču, osjećam se bolje na parketu. Uspio sam se brzo priviknuti na novi grad, na suigrače i sve ostale tako da sam siguran da ću biti sve korisniji za klub, nadam se već protiv Križevaca.
Dolazi vam lider prvenstva. Kako se suprotstaviti igračima koje predvodi dugogodišnji trener Puntamičana Tihomir Bujan?
– Bit će jako teško, to je jedino u što sam siguran. Pripremamo se temeljito cijeli tjedan za Križevčane i dobro nas je trener upoznao sa svim aspektima njihove igre kao i s igračima koji nose tu momčad. Radi se o iznimno iskusnom sastavu koji ima izuzetno moćnu petorku. Na jedinici im je Glavinić koji je prepun iskustva i vuče cijelu momčad. Onda imaju opasnog šutera Žitka koji je u stanju zabiti 30 poena ako ga se pusti. Pod košem su preiskusni Čolak i Grgat, dok im je na zaštićenom godištu Zadranin Roko Jurlina. Pobijedili su Split i Zadar, što je potvrda da će biti teška utakmica, a prednost im je u ovoj utakmici što njihov trener Bujan poznaje situaciju u klubu i način igre tako da se teško može što sakriti.
Stil igre Sonik-Puntamike je poznat naširoko. Nema tu velikih tajni, zna se da protivnik, ako misli pobijediti, mora odigrati iznad maksimuma s obzirom na golemu borbenost i energičnost koju prikazujete, pogotovo u Jazinama.
– Križevci jesu favoriti, no isto tako u Jazinama smo pokazali da nema popusta ni za koga. Uz pametnu igru, borbenost i publiku imamo dobru šansu i protiv jačih momčadi nego što su Križevci. Podigli smo se pobjedom nad Zabokom i mislim da smo u dobrom tonusu da budemo još bolji u subotu.
Problem vam je u posljednjim utakmicama predstavljao loš vanjski šut.
– Protiv Zaboka je bio katastrofalan. Imali smo tricu 0-11, no dobra je stvar što smo pored tako lošeg šuta relativno jednostavno uzeli pobjedu protiv moćnog Zaboka. Moglo bi nam se konačno otvoriti protiv Križevaca, a pogotovo što će nam biti teže pod košem ostvariti razliku jer će Šarlija i Čakarun uz mene i Vraneša imati posla s prekaljenim igračima kao što su Frano Čolak i Ivan Grgat. Možda je problem što imamo neiskusnu vanjsku liniju ne računajući Jurjevića. Dosta nam se igra bazira na unutarnju igru gdje dominiraju Šarlija i Čakarun, ali isto tako vjerujemo svi da će i vanjski igrači početi davati onaj obol koji se od njih očekuje – za kraj je kazao Ramljak.


Čiklić u Dubrovniku




Roko Čiklić, 28-godišnji bek-šuter, pristupio je A-1 ligašu Dubrovniku. Čiklić je u svojoj karijeri igrao za mnoge hrvatske klubove od Zadra, Splita, Kvarnera, Borik-Puntamike, a posljednjih 15-ak dana bio je član A-2 ligaša Jazina. Dubrovnik je u Čikliću dobio pouzdanog beka-šutera s kojim planiraju bijeg s posljednjeg mjesta na ljestvici gdje se nalaze s omjerom pobjeda i poraza 0-5.