Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Čiji će Pleter biti pobjednički?

Autor: Šime Ćurko

09.11.2012. 23:00
Čiji će Pleter biti pobjednički?


Pleter je čvrsta ekipa koja dosta rotira igračice i bez obzira na trenutačnu poziciju našu i njihovu na ljestvici bit će to teška utakmica – kaže Marija Mazija
Bolji početak  sezone košarkašice Zadra  teško da su mogle poželjeti.  U prva četiri kola samo je  Jolly uspio pobijediti sastav  s Višnjika dok su Ragusa,  Agram i Pula osjetili snagu  obrambeno vrlo discipliniranoga zadarskog sastava.  Četvrtu pobjedu u sezoni  Zadar će tražiti u nedjeljenom domaćem dvoboju 5.  kola protiv Pletera.
– Priprema za utakmicu je  bila dosta dobra, a jedina  neizvjesnost je koliko će  moći odigrati Lara Majstorović, koja je u prošlom kolu  u Puli ozlijedila skočni  zglob. No s obzirom na to da  je ozlijeđena odigrala drugo  poluvrijeme protiv Pule nema razloga da ni protiv Pletera na bude u sastavu. Zna  se da nam je svaka igračica,  pa taman i za nekoliko minuta, jako bitna u rotaciji.  Druga je stvar koliko ćemo  Majstorović moći koristiti –  kaže Marija Mazija, trenerica Zadra, koja je na početku sezone najavila borbu za  ostanak svoje ekipe. Ipak,  Zadar je trenutačno daleko  izvan zone ispadanja budući  da su na ljestvici bolje plasirani samo Novi Zagreb,  Gospić i Jolly. S ovakvim  rasporedom snaga u ostalim  ekipama četvrto mjesto za  sve je klubove u ligi, osim  spomenutog trojca, možda i  Medveščak, zapravo maksimum.
– Ne zanosimo se dobrim  početkom nego radimo i  dalje najbolje što znamo i  možemo. Za sad sve ide jako  dobro, imamo i dvije pobjede na gostovanjima, a to je  lijep kapital. Opet, tek je  početak sezone i ne treba  razmišljati previše o tome  što će biti za pet ili deset  kola.
Mazija je nakon prva četiri kola izdvojila jednu poteškoću svoje ekipe.
– Dosta se trošimo u obrani i to nam oduzima koncentraciju u napadu. Kad se  posloži dan kakav smo imali  u Puli, gdje smo i u obrani i  napadu bili pravi, možemo  sa svakim. Međutim, igranje  bez visoke igračice je iscrpljujuće i to se mora osjetiti  u našoj igri.
Omjer Pletera je obrnut  zadarskom – jedna pobjeda i  tri poraza (Novi Zagreb,  Medveščak, Trešnjevka  2009). Riječanke su prvu  pobjedu upisale u prošlom  kolu kod kuće protiv Studenac Omiša.
– Pleter je izgubio tri utakmice, ali imao je i jako težak  raspored tako da oni do sada  zapravo nemaju nijedan  kiks. Gubili su od jačih ekipa  i sigurno je da u nastavku  sezone očekuju napredak na  ljestvici. To je čvrsta ekipa  koja dosta rotira igračice i  bez obzira na trenutačnu poziciju našu i njihovu na ljestvici bit će to teška utakmica.
Za dvoboj s Pleterom u  redove Zadra vraća se Josipa  Sesar koja se opravila nakon  operacije koljena. Sesar u  ekipi nije od sredine ožujkae, a njen ponovni angažman obradovao je Maziju.
– Sesar nam je jako važna  igračica, kako na utakmicama tako i na treninzima.  Vrlo je poticajna i pozitivna  osoba s njen je povratak za  Zadar veliki dobitak
Raspored 5. kola: Zadar –  Pleter (nedjelja, 17), Medveščak – Split, Trešnjevka  2009 – Novi Zagreb, Studenac Omiš – Gospić, Ragusa – Rockwool Pula,  Agram-ZG – Jolly JBS.


Nakon Gambiraže i Ana Vrsaljko u Pleteru


Uvod u utakmicu Zadra i Pletera bio je vrlo zanimljiv. Prije desetak dana na Kvarner se preselila Martina Gambiraža koja je sve donedavno trenirala sa Zadrom. Onda je jučer stigla informacija da je riječki klub odlučila pojačati i Ana Vrsaljko, još jedna Zadranka, koja je s treninga Zadra preselila u ekipu Pletera. Vrsaljko je jučer doputovala u Rijeku, a u nedjelju će ponovno u Zadar.
– Sve je ispalo spontano. Nazvali su me iz Pletera i dogovorili smo da ću za njih odigrati do kraja polusezone. U slučaju bilo kakve ponude iz inozemstva mogu odmah otići, jer me nikakav ugovor ne veže za Pleter. U Zadru mi je bilo odlično raditi s Marijom Mazijom i Šimom Vidakovićem, međutim, smatram da je ovom za mene trenutačno bolja opcija – rekla je Vrsaljko.
Mogu li Martina i Ana biti “trojanski konj” Riječankama ili možda Zadrankama?
– Ne očekujem da će to što su Gambiraža i Vrsaljko trenirale s nama, a sada će igrati za naše protivnice, nešto posebno značiti u ovoj utakmici. Uostalom, one su profesionalke i odigrat će kao i protiv svake druge ekipe – smatra Mazija.