Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nastavak borbe za ulazak u Skupinu I

Autor: Šime Ćurko

09.11.2012. 23:00
Nastavak borbe za ulazak u Skupinu I

Foto: Vedran SITNICA



Siguran sam da imamo najbolju momčad u skupini II. Nažalost, to nismo pokazali protiv Daruvara – kaže Antonio Surać, kapetan Zadra


Odbojkaši Zadra u domaćem dvoboju prošlog kola protiv Daruvara prvi put ove sezone parket su napustili kao poražena momčad. Momčad iz Mocira tako je izgubila bodove od izravnog konkurenta u borbi za prva četiri mjesta u Skupini II. Ni Zadru ni Daruvaru ulazak među četiri najbolja sastava ne bi trebao biti upitan, no vrlo su važni međusobni dvoboji tih momčadi budući da se bodovi prenose u kasnije razigravanje prva četiri kluba (šest kola). Nakon toga dvije najbolje momčadi iz skupine II ulaze u četvrtfinale doigravanje za prvaka, a od sljedeće godine bit će i članovi skupine I. Jeste li što razumjeli? Ako niste, nismo ni mi jer sve je to skupa prilično komplicirano. Ipak, Zadru je za sada najvažnije što više bodova skupiti u 14 kola u Skupini II i nakon toga biti među prva četiri sastava.
– Sustav je takav kakav jest i moramo mu se prilagoditi, sviđao nam se on ili ne – kaže Antonio Surać, kapetan odbojkaša Zadra koji su večeras gosti Karlovca, momčadi koja ima bod manje od Zadrana.
– Možda će izgledati prepotentno, možda i nesportski, ali siguran sam da imamo najbolju momčad u Skupini II. Nažalost, to nismo pokazali protiv Daruvara. Iako smo tu utakmicu izgubili 3:1 malo je nedostajalo da konačan rezultat bude obrnut. Čini mi se da moramo poraditi na psihološkoj pripremi za utakmice jer sigurno možemo puno više od ovoga što smo do sada ostvarili.
Kakvi su izgledi Zadra u Karlovcu?
– Lani smo pokazali da možemo svakoga pobijediti. Istina, uglavnom u svojoj dvorani, ali imali smo i zapaženih rezultata na gostovanjima. Prošle sezone smo, međutim, igrali s najboljima, a sada smo završili u nekakvoj drugoj jakosnoj skupini. Očito je da imamo problema s motivacijom za utakmice sa slabijim protivnicima. Kad to riješimo vjerujemo da ćemo ponovno ući u pobjednički niz u kojem nas neće moći zaustaviti ni protivnici koji su možda i jači od nas.
Jači protivnici trebali bi doći tek u četvrtfinalu doigravanja za prvaka.
– Imamo momčad kojoj je tamo i mjesto i potrebno je učiniti sve da dogodine budemo u prvoj skupini – zaključuje Surać.
Raspored 6. kola (subota): Karlovac – Zadar (20 sati), Opatija – Zagreb, Split – Gornja Vežica, Daruvar – Šibenik.


Zadranke u Balama




Iza odbojkašica Zadra su tri  kola u Prvoj B ligi u kojima  igračice s Višnjika imaju tri pobjede, odnosno sedam bodova.  Odličan početak sezone  igračice Roberta Kresoja pokušat će potvrditi u nedjelju na  gostovanju kod Vodnjana. Ekipa  iz istarskog gradića nadomak  Pule ima utakmicu više od Zadranki i na drugom je mjestu.  Vodnjan je jedini poraz upisao  kod kuće protiv Nove Gradiške,  ekipe koja se nametnula kao  prvi favorit lige. Prođu li gostovanje u utakmici koja se igra  u dvorani OŠ Bale Zadranke bi  najavile velike mogućnosti ove  sezone nakon koje će dva najbolja sastava lige izboriti ulazak  u Prvu A ligu.
Raspored 4. kola: Vodnjan –  Zadar (nedjelja, 18 sati),  Marčana – Đakovo, Drenova –  Brda. Igrano ranije: Marsonia –  Dubrovnik  1:3.