Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Ribari spasili posadu, jedrilica potonula

Autor: Hina (H)

09.11.2012. 23:00
Ribari spasili posadu, jedrilica potonula


Zahvaljujući posadi ribarskog broda “Brusnik”, spašene su i ostale neozlijeđene dvije osobe koje su u četvrtak oko 19 sati doživjele havariju na moru. Naime, zbog prodora mora uslijed udara u otok Žut, s tonuće jedrilice u četvrtak oko 19 sati ribarski brod “Brusnik” spasio je dvije osobe, a jedrilica duga 12 metara potonula je na dubinu od oko 80 metara između otoka Pašman i Žut. Dva člana posade s jedrilice “Katarina” hrvatski su državljani, i nisu ozlijeđeni, izvijestilo je u petak  Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC) dojavu o nezgodi primila je  u četvrtak oko 18.30 sati putem Županijskog centra u Šibeniku.
Zbog jakog prodora mora, MRCC Rijeka predložila je zapovjedniku ispaljivanje signalnih raketa zbog dva uočena plovila na radaru u blizini tonuće jedrilice. Brodolomce je potom uočila ribarica “Brusnik” na kojoj su pričekali dolazak vlasnika charter tvrtke Gomar ASC yachting iz Biograda, nakon čega je ribarica nastavila plovidbu prema Pagu.
Prema riječima zapovjednika, na plovilu se nalazi oko 50 litara dizela.