Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Policija razgovarala s igračima i predstavnicima Zadra

Autor: Šime Ćurko

09.12.2008. 23:00
Policija razgovarala s igračima i predstavnicima Zadra


Novica Erlić, direktor NK Zadar, potvrdio je da su policijski djelatnici razgovarali s predstavnicima zadarskog prvoligaša u vezi s navodnim namještanjem utakmice Zadar – Šibenik, odigrane 16. studenoga ove godine.
– U klupske prostorije su došli predstavnici krim policije i zatražili razgovor sa svim članovima našeg kluba koji su bili u zapisniku te utakmice. Dakle, svi igrači, kako oni na terenu, tako i oni na klupi, treneri i ostali službeni predstavnici. Dio razgovora obavljen je u ponedjeljak poslijepodne, a dio u utorak ujutro. Kako smo i najavili, mi ćemo u potpunosti surađivati sa svim službenim institucijama, kako državnim tako i onim nogometnim – naglasio je Erlić dodajući kako je NK Zadar javno u više navrata proteklih dana iznio svoje mišljenje o ovom događaju. U tim izjavama na Stanovima su više puta istaknuli da se NK Zadar “nikad nije bavio nečasnim radnjama, posebno ne namještanjem utakmica”.
Nakon što je USKOK podijelio zadatke lokalnim policijskim upravama, trenutačno se i u Šibeniku provodi opsežna istraga u sklopu koje je Patrice Kwedi već bio u policijskoj postaji gdje je dao svoj iskaz. Narednih dana očekuje se da će i direktori klubova, odnosno članovi čelništva klubova završiti na obavijesnom razgovoru gdje će se očitovati o sumnjama u namještanje utakmica nogometnog prvenstva. Tijekom istrage policija će ispitati i niz drugih aktera afere, a prema proceduri nakon što se prikupe sve relevantne izjave kao i drugi dokazi, policija će USKOK-u podnijeti izvješće. Ukoliko bude elemenata za kaznenu prijavu, temeljem tog izvješća USKOK će podnijeti istražni zahtjevi Državnom odvjetništvu.