17 °C
Online izdanje
Utorak, 27.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Zadar
RSS feed
Današnji broj
Zadar
Povratak
Limfomat za fizikalnu terapiju
Piše: Anamaria Perović
Kod žena koje su operirane od raka dojke najčešća je komplikacija limfedem ruke, gdje je oslabljena limfna cirkulacija. Ruka bude otečena te se tu limfomat koristi kao terapijsko sredstvo, rekao je dr. Birkić, napominjući kako osim što služi kada edem već nastane, aparat ima i preventivnu funkciju
Foto: Vedran SITNICA
S uručenja donacije u Odsjeku fizikalne terapije

Udruga Europa donna Zadar, donirala je jučer Odsjeku fizikalne terapije Opće bolnice Zadar aparat limfomat, namijenjen ženama koje su operirane od raka dojke.

Kako su istaknuli liječnici Opće bolnice Zadar, dr. Dario Nakić, ravnatelj, te dr. Neven Birkić, rukovoditelj Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, radi se o vrlo vrijednom uređaju koji je za fizikalnu terapiju od velikoga značaja, a koji ima vrlo široke mogućnosti korištenja. Naime, indikacije za uporabu limfomata su sva stanja kod kojih postoji limfedem - kod loše cirkulacije, debljine i celulita, migrenskih glavobolja, a moguće ga je koristiti i u kozmetičke svrhe.

- Kod žena koje su operirane od raka dojke najčešća je komplikacija limfedem ruke, gdje je oslabljena limfna cirkulacija. Ruka bude otečena te se tu limfomat koristi kao terapijsko sredstvo, rekao je dr. Birkić, napominjući kako osim što služi kada edem već nastane, aparat ima i preventivnu funkciju, te bi se žene koje su operirane od raka dojke, trebale javiti već čim osjete zatezanje u ruci.

Udruga Europa donna Zadar, čija je glavna zadaća promicanje svijesti o potrebi brige za zdravlje žene, na ovakvim inicijativama i humanitarnim akcijama radi već dugo, a prikupljena sredstva uglavnom su namijenjena zadarskoj Općoj bolnici.

- Ove godine smo jako zadovoljni što smo mogli donirati limfomat, koji olakšava tegobe žena operiranih od raka dojke te što u ovo predbožićno vrijeme službi možemo omogućiti daljnji rad za dobrobit svih žena, istaknula je predsjednica Udruge Tatjana Vukelić-Baturić.

Aktivnost udruge Europa donna pohvalio je i dr. Nakić, naglasivši kako liječnike svakako veseli suradnja sa gospodarskim, kao i udrugama građana. Zahvalivši na donaciji uređaja, vrijednog 29 tisuća kuna, dr. Birkić je predsjednici Udruge uručio je zahvalnicu Opće bolnice Zadar.

Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr