Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Domdjoni, Fantela i Marenić kandidati za posao u MORH-u

09.12.2010. 23:00
Domdjoni, Fantela i Marenić kandidati za posao u MORH-u


Svim sportašima dat je rok do utorka, 14. prosinca 2010., do kada će se morati izjasniti o poslu u MORH-u


U Vojarni Croatia u Zagrebu održan je konzultativni sastanak predstavnika Ministarstva obrane i 15 vrhunskih hrvatskih sportašica i sportaša koji zadovoljavaju kriterije za zapošljavanje u MORH-u. Petoro sportaša, koji također ispunjavaju te kriterije, hrvač Tonimir Sokol, jedriličari Igor Marenić, Šime Fantela, gimnastičar Filip Ude i skijaš Natko Zrnčić Dim, nisu zbog spriječanosti sportskim obvezama, mogli nazočiti sastanku na kojem su sportaši-kandidati dobili detaljne informacije u svezi njihovih prava i obveza glede zapošljavanja u MORH-u. Svim sportašima dat je rok do utorka, 14. prosinca 2010., do kada će se morati izjasniti o poslu u MORH-u.
Naime, u rujnu ove godine je potpisan Sporazumom između Hrvatskog olimpijskog odbora i MORH-a o zapošljavanju vrhunskih sportaša nakon kojega su konzultirani nacionalni sportski savezi onih sportova koji su utvrđeni kao sportovi od posebnog interesa za programe MORH-a među kojima su boks, hrvanje, taekwondo, streljaštvo, jedrenje, judo, padobranstvo i još neki sportovi. Pri tom se vodilo računa da, sukladno Zakonu o službi u oružanim snagama RH, sportaši nemaju više od 27 godina.
– Iznimno smo zadovoljni suradnjom s MORH-om i želim zahvaliti ministru obrane RH Branku Vukeliću i djelatnicima MORH-a koji sudjeluju u realizaciji ovog povijesnog sporazuma za hrvatski sport – kazao je glavni tajnik HOO-a Josip Čop.
Svi vrhunski sportaši koji će pristupiti postupku zapošljavanja u MORH-u morat će obaviti zdravstveni pregled u zdravstvenoj ustanovi MORH-a te izvršiti prilagođeni program dragovoljnog služenja vojnog roka za vrhunske sportaše u Požegi u razdoblju od 10. do 21. siječnja 2011. godine, a između 20. i 23. prosinca 2010. očekuje se prvo svečano potpisivanje ugovora o službi u Oružanim snagama RH u statusu djelatnog vojnika.
Kandidati za zapošljavanje su: Filip Hrgović (boks), Tonimir Sokol (hrvanje), Ivan Kljaković Gašpić, Igor Marenić, Šime Fantela i Tonči Stipanović (jedrenje), Andreja Đaković i Ivana Maranić (judo), Danil Domdjoni (karate), Filip Ude (gimnastika), Natko Zrnčić Dim (skijanje), Lucija Zaninović, Filip Grgić, Stipe Jarloni (taekwondo), Bojan Đurković (streljaštvo), Valent Sinković, Martin Sinković, Damir Martin, David Šain (veslanje) te Marko Premužić (padobranstvo).