Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Obavljene sve pripreme, početak potrage neizvjesan

09.12.2010. 23:00
Obavljene sve pripreme, početak potrage neizvjesan


Policija je obavila sve pripremne radnje na terenu i odredila mikrolokaciju na kojoj se pretpostavlja da bi moglo biti tijelo ubijene žene. Čekaju se odluka suca i povoljno vrijeme


Zadarska policija u srijedu je okončala i u četvrtak na odluku istražnom sucu Anti Aniću dostavila svu dokumentaciju koja je uz suho vrijeme potrebna kako bi se pokrenula potraga za tijelom ubijene Ljubice Filipović Sorić (37) na deponiju smaća u Kožinu.
– Najprije smo obavili obavijesne razgovore s vozačima kamiona za odvoz smeća i ostalim djelatnicima Čistoće koji su u inkriminairano vrijeme bili raspoređeni u tom dijelu grada, a potom i s djelatnicima na deponiju. Temeljem informacija koje smo dobili od njih odredili smo mikrolokaciju i potom na njoj sve pripremne radnje, počevši od GPS izmjere pa nadalje – potvrdio nam je Gašpar Begonja, načelnik zadarskog krima čiji djelatnici bi trebali krenuti u potragu čim se za to ukažu povoljni vremenski uvjeti.
Kako neslužbeno doznajemo zadarska je policija sucu Aniću poslala dva prijedloga o načinu potrage. Prvi bi se izvodio na način da se na mikrolokaciji izbuše rupe koje bi potom obišli specijalno izdresirani policijski psi tragači. Drugi, daleko zahtjevniji i dugoročniji bio bi uklanjanjem smeća sloj po sloj.
Ljubicu je u prosincu prošle godine usmrtio suprug Zoran Sorić (57) koji je suočen s dokazima, godinu dana kasnije, zadarskoj policiji priznao djelo nakon čega je 4. prosinca priveden istražnom sucu koji ga je zadržao u pritvoru. Ako je vjerovati njegovom priznanju, on i supruga su se 19. prosinca prošle godine posvađali nakon što je ona udarila psa, a zatim je uslijedilo naguravanje tijekom kojega je Ljubica pala i udarila glavom o rub kreveta. Prestrašen njezinom smrću Sorić je ispričao kako je surrugino tijelo omotao dekom te ga pospremio u kartonsku kutiju od televizora koju je potom oblijepio ljepljivom trakom. Kad se uvjerio kako na vidiku nema nikoga od susjeda, iznio ju je iz stana na četvrtom katu i bacio u kontejner za kućno smeće.