Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Mediji i promicanje poduzetništva

09.12.2011. 23:00
Mediji i promicanje poduzetništva


U Rektoratu Sveučilišta u Zadru jučer je održana javna obrana doktorske disertacije Pavla Ivića. Disertaciju pod naslovom “Utjecaj novina na poduzetničke aktivnosti (na primjeru Zadarske županije)” Ivić je branio pred Stručnim povjerenstvom u sastavu: prof. dr. sc. Dražen Kalogjera, prof. dr. sc. Stjepan Malović i prof. dr. sc. Josip Vidaković.
Pavao Ivić rođen je Drnišu, srednju ekonomsku školu završio je u Zadru, a Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1980. godine. Poslijediplomski studij Ekonomskog fakulteta upisao je 2001. godine, a 2004. je obranio magistarski rad “Tržište sireva u Republici Hrvatskoj. Doktorski rad kojeg je jučer branio napisan je na 217 stranica.
U svojoj ocjeni Dražen Kalogjera piše kako je Ivić potvrđuje postavljenu hipotezu, ali i ukazuje na mogućnost rješenja. “Ivić ostavlja dojam zrelog istraživača, koji dobro vlada teorijskim aspektima kako ekonomske znanosti, tako i komunikacijskih znanosti, koji je svoja nesumnjivo velika praktična znanja pretočio u kvalitetni doktorski rad.”
Dr. sc. Stjepan Malović ističe u scojoj ocjeni kako “radovi poput Ivićeva snažno mogu potaknuti i medije, posebice odgovorne u zadarskim dnevnim novinama, na promjenu uređivačke politike i promicanju poduzetništva kao djelatnosti koja je imanentno razvojna”.