Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Ne živi se od dojma, nego od bodova

09.12.2011. 23:00
Ne živi se od dojma, nego od bodova


Zato činimo sve da, s jedne strane, sačuvamo potencijal koji ovako mlada momčad ima, a s druge strane, da ostanemo u ligi – tvrdi Marin Masnić


Iza odbojkaša Zadra je sedam uzastopnih utakmica bez pobjede, sedam utakmica u kojima su osvojili samo bod (Daruvar 2:3). Vremena za popravak je sve manje, a danas na Višnjik dolazi Rovinj. Dobar poznanik Zadrana još iz Prve B lige u sezonu je ušao sa pet pobjeda u nizu, ali je na posljednja dva gostovanja poražen.
– Ovaj Rovinj u odnosu na onaj iz prošle sezone je 100 posto pojačan – upozorava Marin Masnić, trener Zadra. Bez obzira na snagu protivnika Zadar u situaciji kakva jest ne može razmišljati samo o nekakvom dobrom otporu.
– Čuli smo neke pohvale na račun naše igre, pa i od Murse s kojom smo igrali u prošlom kolu. No, nitko nas na kraju sezone neće pitati jesmo li igrali dobro ili loše, jesmo li u momčadi imali mlade ili starije igrače. Toga smo itekako svjesni i zato činimo sve da, s jedne strane, sačuvamo potencijal koji ovako mlada momčad ima, a s druge strane, da ostanemo u ligi.
Liga bez dvije Mladosti, one iz Zagreba i Kaštela, nudi dosta neizvjesnosti i naizgled neočekivanih rezultata. Iz te perspektive Zadar bi današnju utakmicu trebao dočekati neopterećen snagom protivnika.
– U prošlom kolu kod Murse bili smo autsajderi pa smo u dva seta ostali kratki za jednu ili dvije lopte. Ostali rezultati također pokazuju da je ovakva liga dosta izjednačena. Prije dva tjedna mogli smo osvojiti sva tri boda protiv Daruvara koji je kod kuće pobijedio Rovinj. Dakle, nema favorita i u tom smjeru razmišljamo u pripremi utakmice s Rovinjem.
U 2011. Zadar će osim s Rovinjem u sljedećem kolu igrati u Vukovaru nakon čega slijede četiri tjedna bez prvoligaških utakmica.
– U tom periodu moramo se pojačati najmanje jednim kvalitetnim igračem jer nam se čini da drugačije nećemo moći ostati u ligi. Bilo je puno situacija ove sezone u kojima bismo set izgubili zbog jedne ili dvije pogreške koje su vrlo često bile posljedica neiskustva igrača. A s druge strane mreže su u najčešće iskusnije momčadi koje svaki takav propust znaju kazniti – zaključuje Masnić.
U 10. kolu igraju: Zadar – Rovinj (subota, 16), Karlovac – Daruvar, Split – Centrometal, Opatija – Sisak, Rijeka – Šibenik, Varaždin Volley – Zagreb, Mursa Pan P.I. – Vukovar.