Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Upali starijem sumještaninu u kuću, tukli ga, vrijeđali i ošišali

09.12.2011. 23:00
Upali starijem sumještaninu u kuću, tukli ga, vrijeđali i ošišali


Škabrnjanin (54) zatražio je jučer poslijepodne liječničku i policijsku pomoć prijavivši trojicu mlađih sumještana za noćno maltretiranje i ozljeđivanje.
Prema njegovoj priči M.G. (30), D.R. (21) i Š.R. (29) prethodne su se noći u sitne sate dovezli pred njegovu obiteljsku kuću u vidno alkoholiziranom stanju. Najprije su ga nekoliko puta zovnuli, a potom mu ušli u kuću, započeli preturati stvari i nesretnog čovjeka, koji inače živi sam, počeli maltretirati. Najprije su ga naguravali i vrijeđali, a potom su ga polijevali vodom i ošišali mu dio kose. Pijanom trojcu ni to nije bilo dovoljno pa su 54-godišnjaka potom, usred noći, izgurali iz kuće i natjerali da hoda ispred njihova vozila. Kako su mu ozlijedili nogu, ipak su se sažalili nad njim i posjeli ga u vozilo, no njihova dobrodušnost bila je kratka vijeka. Odvezli su ga u obližnju šumu na predjelu Ražovljeva glavica gdje su nastavili svoj divljački naum. Nesretnog su muškarca ponovno naguravali i vrijeđali, a u jednom su trenutku oko njega čak i zapalili vatru. Kada su ga potpuno iscrpili i isprepadali, odvezli su se, a njega ostavili da se sam vrati kući.
Pred samo zaključenje ovog broja, iz policije su nam potvrdili da su zaprimili poziv za pomoć od 54-godišnjeg muškarca iz okolice Zadra, no s obzirom da su ga zatekli ozlijeđenog, odmah je prevezen u Opću bolnicu Zadar kako bi mu liječnici pružili potrebnu pomoć. Po okončanju kriminalističkog istraživanja znat će se više o ovom nemilom događaju koji je jučer šokirao ovo ravnokotarsko mjesto.
Ukoliko bi se, međutim, priča 54-godišnjeg Škabrnjanca pokazala istinitom, trojica mladića odgovarat će za više kaznenih djela kao što su prisila, protupravno lišavanje slobode, nasilničko ponašanje i narušavanje nepovredivosti doma.