Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Uhićen policijski inspektor Mislav Merkaš zbog sumnje da se bavio organiziranjem prostitucije

Autor: Novi list

09.12.2012. 23:00
Uhićen policijski inspektor Mislav Merkaš zbog sumnje da se bavio organiziranjem prostitucije


USKOK nije otkrio identitet osumnjičenih, ali mediji su objavili da je šef te kriminalne skupine svodnika bio Mislav Merkaš, jedan od najiskusnijih inspektora Odjela organiziranoga kriminaliteta zagrebačke policije i višegodišnji voditelj grupe za razbijanje prostitucije u sjedištu krim-policije u Heinzelovoj


Zagrebački policijski inspektor zadužen za suzbijanje prostitucije osumnjičen je da je povezao pripadnike kriminalne skupine koji su organizirali pružanje seksualnih usluga pri čemu im je u zamjenu za mito šest godina odavao povjerljive policijske podatke o racijama usmjerenima protiv prostitucije, izvijestio je USKOK. Osim protiv 39-godišnjeg službenika zagrebačkog odjela za suzbijanje kriminaliteta koji je na tajnim policijskim podacima od 2006. zaradio najmanje 252.000 eura, USKOK je istragu pokrenuo protiv još 12 osoba, među kojima je i kao drugoosumnjičena 40-godišnja zagrebačka policajka koja je povremeno odavala tajne informacije. USKOK ih tereti za udruživanje u kriminalnu skupinu, primanje i davanje mita, pomaganje u primanju mita, podvođenje i pomaganje u podvođenju. Od istražnog suca zagrebačkog Županijskog suda zatražio je istražni zatvor za sedam osoba. USKOK nije otkrio identitet osumnjičenih, ali mediji su objavili da je šef te kriminalne skupine svodnika bio Mislav Merkaš, jedan od najiskusnijih inspektora Odjela organiziranoga kriminaliteta zagrebačke policije i višegodišnji voditelj grupe za razbijanje prostitucije u sjedištu krim-policije u Heinzelovoj. Radio je na više poznatih slučajeva iz područja organiziranoga kriminala, a najviše je bio angažiran u borbi protiv prostitucije te je kao jedan od vodećih policajaca na tom području u nekoliko navrata davao intervjue hrvatskim medijima.
Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Dušan Miljuš izjavio je kako nema posebnog komentara na uhićenje policijskog inspektora iz odjela za borbu protiv prostitucije.
– Osumnjičeni je uhićen, policija radi svoj posao i to je nastavak onog što se činilo i prije, rekao je Miljuš kratko Hini komentirajući činjenicu da je jedan od vodećih policijskih inspektora zadužen za borbu protiv prostitucije osumnjičen da se šest godina bavio upravo organiziranjem prostitucije.
Miljuš je također rekao kako je to pitanje za Ravnateljstvo policije, u kojem se danas također nije mogao dobiti komentar na najnovije uhićenje pripadnika policije.