Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Pedofilu s Voštarnice potvrđeno 19 mjeseci zatvora

09.12.2016. 23:00
Pedofilu s Voštarnice potvrđeno 19 mjeseci zatvora


Kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i sedam mjeseci, koju je sutkinja Općinskog suda Iva Lovrin izrekla 49-godišnjem beskućniku iz BiH nastanjenom u Zadru, zbog spolnog uznemiravanja četiriju djevojčica nedaleko osnovne škole na predjelu Voštarnica, u cijelosti je potvrdio Županijski sud.
Nemili događaj u kojem su žrtve seksualne pohote sredovječnog pedofila bile šest djevojčica dogodio se u listopadu 2014. godine kad je muškarac i uhićen. Ubrzo je započelo i suđenje koje je zbog zaštite malodobnih žrtava bilo zatvoreno za javnost nakon čega je osuđen. U žalbenom postupku Županijski sud tada je pravomoćno potvrdio dio presude u odnosu na dvije djevojčice, za što mu je izrečena kazna od godine i šest mjeseci, dok je u odnosu na ostale četiri djevojčice slučaj vraćen na ponovno suđenje. Postupak je zaključen osuđujućom presudom u trajanju od još godine i sedam mjeseci.
No još prije pravomoćnosti osuđenik, koji je odmah poslan na izdržavanje zatvorske kazne, iz zatvora se žalio Ustavnom sudu kako u zatvoru leži nevin, da se pravno bori i poštuje kućni red zatvora u Zadru tražeći da sud ispita njegov slučaj, odnosno presudu sutkinje Lovrin za spolno uznemiravanje čak šest djevojčica smatrajući kako je trebao pravomoćnost čekati na slobodi.
Žalba mu je odbijena, a kao ključni argument navedeno je da je on već tri puta pravomoćno osuđivan i zatvaran radi istih i sličnih kaznenih djela zbog čega postoji bojazan da bi ovaj okrivljenik izlaskom na slobodu nastavio činiti kaznena djela.
Muškarac je još 2006. godine bio osuđen za sličan slučaj, a model ponašanja, dodirivanje, milovanje i ljubljenje djece ponovio je i u ovom sa zadarske Voštarnice.