Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Sinovčić nogometašima: Ni dnevni niti noćni život nisu bili na razini

Autor: Andrija Dešpoja

10.01.2010. 23:00
Sinovčić nogometašima: Ni dnevni niti noćni život nisu bili na razini

Foto: Filip BRALA



Na umjetnom travnjaku pomoćnog igrališta na Stanovima stručni stožer nogometnog kluba Zadar održao je prozivku kojom su službeno započele pripreme za proljetni dio prvenstva koji započinje 20. veljače. Na prozivku se odazvalo ukupno 28 igrača što je vjerojatno konačna brojka prvotimaca na koje će računati Dalibor Zebić u naredna 13. kola koliko je ostalo do kraja sezone. Uz petoricu prinova iz Treće lige (Marko Rašo, Igor Banović, Nikola Žilić, Luka Batur, Marko Anić) prvom sastavu su pridodana i četvorica juniora (Franko Bilaver, Domagoj Torbarina, Luka Begonja, Ivan Šimurina) koji će kroz pripreme sa seniorskom momčadi skupljati potrebno iskustvo. Na prozivci se pojavio tandem na posudbi iz Hajduka, Matej Jonjić i Goran Jozinović, što je u ovakvoj situaciji kad nema zvučnih pojačanja najbolja  moguća vijest za Zebića što ne bi bilo da je Edoardo Reja, trener Hajduka, stopirao njihov povratak na Stanove.
Sinovčićev uvod
Nakon kratkog pozdravljanja među igračima ispred njih je stao glavni klupski operativac Reno Sinovčić koji je bio kratak i jasan u vezi pristupa na treninzima i utakmicama koji je očito bio nedovoljan u jesenskom dijelu. Istaknuo je kako se ne smije ponoviti sve ono loše iz prvog dijela u kojem je najviše nedostajalo momčadskog duha i maksimalnog zalaganja.
– Prvi dio nije bio na razini onoga što se očekivalo i prema tomu ne  smiju se ponavljati situacije da nema discipline na treninzima, a ni dnevni niti noćni život nije bio na razini, što se automatski reflektiralo na rezultate koji ne mogu biti zadovoljavajući. Na vama je da se dokažete u ovom pripremnom periodu i da igrajući za Zadar  uključite srce i agresiju koje su bile zaštitni znak kluba prije ove sezone – kazao je u uvodu Sinovčić i propustio treneru Zebiću da pošalje svojih 28-oricu ratnika na prvo ovogodišnje razgibavanje.
40 dana pokore
Dok je trajalo trčkaranje prvotimaca sa Stanova, Zebić je izložio kratak plan priprema koje će se tradicionalno finiširati u Poreču. Plan je biti puno bolji nego u prvih 17 kola koji su ponudili uglavnom glavobolju uz pokoji bljesak. Promjena će biti od igrača koji konkuriraju za prvu momčad do varijacija na sustavu igre koji se želi polako prebaciti s 3-5-2 na 4-4-2, iako će i u tom smislu biti porađajnih muka.
– Nema velikih parola, tek smo na početku ovog 40-dnevnog ciklusa priprema u kojima se želimo  što jače i bolje pripremiti za sve teške ispite koji nas očekuju na proljeće. Imamo 28 igrača na okupu i želja je najprije u dva tjedna u Zadru, a ostatak u Poreču gdje bi trebali biti od 25. siječnja, jakim tempom izbrusiti pravu formu što nam je definitivno nedostajalo u jesenskom dijelu koji je završio kako je završio – kaže Zebić i napominje kako će se ovih 40 dana biti dovoljno da se uvježba 4-4-2 formacija koja se pokušala uvesti nakon ljetnih priprema, ali je poraz na startu od Cibalije značio povratak na dobru staru 3-5-2 formaciju.
– Na pripremnim utakmicama koje mislimo odigrati u Poreču uvježbavat ćemo taj sustav 4-4-2 koji bi nam uz već uigrani 3-5-2 dao jednu dimenziju više u taktičkom smislu. Normalno, neće biti pametno riskirati s tim sustavom kojeg prvenstveno treba odlično uvježbati, ali bit će , recimo, situacija kad budemo imali igrača više pa se onda možemo lakše transformirati  – prokomentirao je Zebić i istaknuo na kraju kako je dobra vijest što su se seniorskoj momčadi našla četvorica ponajboljih juniora koji su tako dobili jedinstvenu priliku provesti 40 dana u društvu starijih kolega od kojih se može štošta toga naučiti.
– Uz 24-oricu seniora priključena su četiri naša juniora koji će na priprema osjetiti onaj pravi prvoligaški način rada. To što su  s nama na pripremama ipak neće biti za njih od neke velike koristi po pitanje minutaže, ali ovako će sigurno puno lakše doći do prilike u budućnosti, a na njima je da svojim radom i zalaganjem pokažu da su materijal na koji možemo računati – zaključio je Zebić i krenuo s prvim treningom u 2010. godini.


 IGRAČI NA PROZIVCI


Antonio Ježina, Josip Bilaver, Marin Ljubičić, Matej Jonjić, Goran Jozinović, Bruno Šiklić, Ferdo Milin, Jakov Surać, Edin Šaranović, Marko Rašo, Stjepan Skočibušić, Tomo Gluić, Šime Maruna, Ivan Ćurjurić, Luka Batur, Igor Banović, Ante Puljić, Ivan Santini, Želimir Terkeš, Nikola Žilić, Antonio Mršić, Marko Anić, Ante Mitrović, Franko Bilaver, Domagoj Torbarina, Ivan Šimurina, Luka Begonja.