Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Izazvao sudar izbjegavajući loptu pa istukao maloljetnika

10.01.2011. 23:00
Izazvao sudar izbjegavajući loptu pa istukao maloljetnika


Zbog protupravnog oduzimanja slobode i nanošenja lakih tjelesnih ozljeda maloljetniku, u ponedjeljak je kazneno prijavljen 20-godišnji Zadranin.
Naime, nakon dovršene istrage utvrđeno je da je 20-godišnji vozač koji je izbjegavajući nalet na dječju loptu u Zagrebačkoj ulici u Zadru, kada je svojim automobilom odostraga naletio na drugi automobil, za nezgodu okrivio 14-godišnjaka za kojim je trčao po ulici te ga na silu dovukao na mjesto nesreće i pritom ga udario. Maloljetnik, kojemu je pružena liječnička pomoć u zadarskoj Općoj bolnici, zadobio je lakše tjelesne ozljede.
U provali kioska uhvaćeni maloljetnik i 13-godišnje dijete
Policajci su u ponedjeljak dovršili kriminalističko istraživanje nad 17-godišnjakom iz Zadra kojeg se sumnjiči da je u noći sa subote na nedjelju, na Poluotoku u Zadru, u društvu s 13-godišnjim djetetom, razbio staklo na kiosku u vlasništvu 57-godišnjaka iz kojeg je potom ukrao pojasnu torbicu s novcem. Provalu je primijetio slučajni prolaznik koji je mladiću oduzeo ukradenu torbicu i pozvao policajce koji su nedugo zatim maloljetnika i dijete pronašli u blizini provaljenog kioska. S njima su u nazočnosti njihovih roditelja obavili razgovore u policijskim prostorijama nakon čega je protiv maloljetnika podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku za mladež u Zadru, a osim toga obaviješten je i Centar za socijalnu skrb.