Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Knez: Učili smo od drugih, zasukali rukave i uspjeli

10.01.2014. 23:00
Knez: Učili smo od drugih, zasukali rukave i uspjeli


Svečanom sjednicom Gradskog vijeća grada Biograda na Moru kojom je predsjedao predsjednica Vijeća dr. Melanija Ražov Radas, u petak navečer je nastavljeno obilježavanje Dana grada i blagdana sv. Stošije, biogradske nebeske zaštitnice koja se proslavlja 15. siječnja.
U sportskoj dvorani Srednje škole Biograd nazočilo je oko 400 gostiju i uzvanika iz zemlje i svijeta te Biograđana.
– Zavaravaju se svi koji misle da je ove uspjehe mogao postići samo jedan čovjek ili jedan uži tim ljudi. No, isto tako, bez lažne skromnosti, od početka smo bili svjesni da je na nama najveća odgovornost, zato su nam naši građani i dali novo povjerenje. Imali smo i imamo hrabrosti “baciti rukavice i zasukati rukave” i kada su mnogi s podsmijehom gledali naše zacrtane projekte, ali svi ti projekti su završeni ili su u tijeku, u  uvodnom slovu je rekao Ivan Knez, gradonačelnik Biograda.
– Mi smo učili od drugih, drugi su učili od nas i ta razmjena iskustava donosi rezultate.


Počasni građanin Grada je general Mladen Markač, dok je Nagrada za životno djelo dodijeljena Ivi Štampaliji. Godišnju nagradu je dobila Gradska galerija za doprinos u kulturnom životu grada. Grb grada su dobili član Hrvatskog lovačkog saveza Ivo Colić, lovci LU Jarebica Niko Rudić, Frane Eškinja, Slave Buča, Nikola Mršić, Stojan Birkić i Mile Matić, bivša pomoćnica ministra obrazovanja Marija Došen za osobit doprinos uspješnoj realizaciji izgradnje sportskih dvorana i dogradnji Srednje škole, prof. dr. Vinko Morović iz Visoke poslovne škole Baltazar Adam Krčelić, Milan Adamović za promicanje rekreacije i zaštite prirode, te posthumno vrsni bačvar Zvonimir Tomić, za darovane predmete biogradskom Zavičajnom muzeju (nagradu je primio sin Boris Tomić).