Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Podravka se priklonila Ostrei

10.01.2014. 23:00
Podravka se priklonila Ostrei


Osamdesetak radnica stankovačke Ostree jučer su prijepodne obustavile rad jer nisu primile plaće za studeni i prosinac. Radnice su ogorčene jer su plaće ionako male, a osim toga, za božićne i novogodišnje blagdane su, kažu, ostavljene bez lipe iako im je plaća bila obećana. Jučer im se prelila čaša, no njihov poslodavac, Neven Badurina koji nosi laskavu titulu kralja inćuna, priznavši da plaće kasne, kazao je kako nema razloga za štrajk, jer je uplata izvršena par sati ranije ujutro.
A svoje plaće, odnosno dio, dočekale su i radnice Adrije d.d, njih ukupno 79. Zadnjih dana prosinca 2013. godine njima je na račun »sjeo« dio zaostalih plaća koje su im bivši poslodavci, Neven Badurina i Jadranko Lisica, dugovali. Kako doznajemo od Darka Zelića, sindikalnog povjerenika PPDIV-a u Adriji d.d., radnicama s područja Benkovca i Knina isplaćeno je ukupno 890.880 kuna.
Bojazan za budućnost Adrije vezana je i uz istek ugovora o poslovnoj suradnji s Podravkom. Adrija d.d. je Podravci prodala svoj brend »Eva« još 2005. godine. Otada je nastavljena suradnja na način da je Adrija nastavila proizvoditi liniju ribljih konzervi, ali za Podravku. No, kako doznajemo, ugovor ističe u veljači, a nova uprava Podravke čini se kako je sklonija suradnji s Lisicom i Badurinom. Oni su za tu svrhu još tijekom prošle godine pripremili »teren« u Ostrei u Stankovcima.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU