Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Biogradska riva zasvijetlit će novim kandelabrima

10.01.2017. 23:00
Biogradska riva zasvijetlit će  novim kandelabrima


Na Obali kralja Petra Krešimira IV., konkretnije biogradskoj rivi od Ilirije do Roka, sve je spremno za početak značajnog projekta, zamjene električnih kablova, postavljanje novih kandelabra i ormarića za električnu energiju i vodu.
Nakon ishođenja dokumentacije i svih suglasnosti za komunalnu infrastrukturu i modernizaciju rive raspisana je javna nabava za izvođača radova. Vrijednost radova je 1,5 milijun kuna, rekao je gradonačelnik Ivan Knez.
Povećat će se učinkovitost i kvaliteta rasvjete, posebno po pitanju jednolikosti luminancije na najvećem dijelu gradske šetnice, one na biogradskoj rivi. Ogledni primjer budućih kandelabra može se vidjeti na rivi kod Gradske uprave.
Uklonit će se i zamijeniti postojeći kandelabri, zamijeniti stari električni kablovi novim – modernijim, s višežilnim kabelom kojim će se moći regulirati rasvjeta te postaviti ormarići za električnu energiju i vodu.
– Biogradska riva na Poluotoku od Ilirije do Roka kod trajektnog pristaništa nakon izvedenih radova izgledat će urbanije, a fotografije grada u sumraku bit će još upečatljivije. Ormarići za električnu struju i vodu postavit ćemo za potrebe organiziranja Najdužeg stola, Biogradske noći, Međunarodnog sajma ribarstva, Ribarske noći i drugih manifestacija, ali i za brodove koji se privezuju za rivu, za pružanja usluga građanima i turistima, kaže biogradski gradonačelnik.