Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nakon Svjetlosti će se puno bolje vidjeti

Autor:

10.02.2009. 23:00
Nakon Svjetlosti će se puno bolje vidjeti


Nećemo razmišljati previše o razlici iako bi bilo odlično kad bi i to uspjeli. Pobjeda je ipak najbitnija i smatram da su Brođani ipak puno jači u svojoj dvorani nego u gostima – kaže ¸Miro Dundov


Četiri utakmice je ostalo do kraja A-1 lige, a Borik-Puntamika je u situaciji da pobjedom protiv Svjetlosti anulira poraz od Kvarnera u prošlom kolu i automatski ipliva ispred svojih izravnih takmaca. Imperativ pobjede protiv Brođana je pred Puntamičanima i sve osim pozitivnog rezultata u toj utakmici za njih bi značilo početak priprema za neugodnu Ligu za ostanak. Miro Dundov je nakon poraza u Rijeci i dalje optimističan u vezi šansi Borik-Puntamike za plasman među četiri najbolja. Svjetlost je utakmica koja će prelomiti sezonu i Dundov priželjkuje igru iz utakmice s Kvarnerom iako su u toj utakmici ostali kratkih rukava.
– U Rijeci smo igrali mnogo bolje nego recimo protiv Trogira u Jazinama, a izgubili smo. Nedostajalo nam je još pogoditi neke otvorene šutove i sigurno bi završilo drugačije. No, kako smo ove sezone imali sreće u onim utakmicama koje i nismo baš najbolje odigrali tako nam se sada vraća s ovakvi porazima. Ipak veseli me što smo vidljivo napredovali u igri. Obrana nam je u posljednje vrijeme odlična, dok cijelu sezonu, imam dojam, kako štekamo u napadu. Tu imamo još dosta rezerve i nadam se da će nsm se protiv Svjetlosti otvoriti – kaže Dundov.
Svjetlost je direktan konkurent za Ligu za prvaka i pobjeda je neophodna.
– O toj utakmici samo i razmišljamo i morat ćemo pružiti pravu partiju jer ono prvo poluvrijeme protiv Trogira se ne smije više ponavljati. Nećemo razmišljati previše o razlici iako bi bilo odlično kad bi i to uspjeli. Pobjeda je ipak najbitnija i smatram da su Brođani ipak puno jači u svojoj dvorani nego u gostima. U prilog tome ide i podatak da su sve pobjede ove sezone ostvarili upravo na domaćem terenu. No, oni su vrlo kvalitetni. Imaju u svojim redovima odlične igrače poput Rimca, Delića, Norca ili Garme i neće sigurno biti lako.
Kako vidite rasplet u ova četiri kola. Velika je gužva za ta dva preostala dva mjesta koja garantiraju miran i sladak nastavak sezone.
– Bilo bi stvarno fantastično kad bi se ugurali u to izabrano društvo. Neizvjesno će biti do zadnje utakmice. Po nekom našem proračunu tri pobjede nas uvode sigurno u Ligu za prvaka, dok scenarij od dvije pobjede nas u nekim kombinacijama može proklamirati kao sudionike toliko željene Lige. Ipak u tom slučaju nećemo ovisiti samo o sebi. Isto tako, ova liga je napravljena tako da se nakon regularnog dijela dijeli na dvije lige, a upravo ti klubovi koji će u Ligu za ostanak prenose bodove i tu će biti zanimljivo vidjeti kako će se ponašati u naredna četiri kola. Nama je zbog toga upravo idealno što gostujemo kod Zaboka i Alkara kojima najvjerojatnije neće odgovarati Borik-Puntamika u Ligi za ostanak. To je ipak sve uvjetovano ishodom utakmice sa Svjetlošću. Ako, ne daj Bože, izgubimo onda će Zabok i Alkar morati ići žestoko na nas – ponudio je Dundov svoje viđenje završnice lige.