Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Posmrtni ostaci stradalih prevezeni u gospićku bolnicu

Autor:

10.02.2009. 23:00
Posmrtni ostaci stradalih prevezeni u gospićku bolnicu

Foto: Filip BRALA



Na sjevernoj strani Vaganskog vrha na Velebitu ostatke tijela smrtno stradalih putnika i pilota iz “Cessne” pronašli su danas pripadnici specijalne policije MUP-a, kazao je večeras u Gospiću na izvanrednoj konferenciji za novinare zapovjednik specijalne policije Zdravko Janić, dodavši da je dio posmrtnih ostataka prevezen u Opću bolnicu u Gospiću.
Izjavio je kako je potraga za nestalim zrakoplovom završila, da su pronađeni ostatci zrakoplova i posmrtni ostatci tijela putnika i pilota te da je iz svega pronađenog na licu mjesta vidljivo da je “Cessna” udarila punom brzinom u stijenu. Tada se zrakoplov raspao, a njegovi dijelovi i posmrtni ostatci pilota i putnika završili su na području ispod Vaganskog vrha i vjerojatno je smrt posade i putnika nastupila trenutačno, kazao je Janić.
Zbog novih snježnih oborina na Velebitu i vrlo teških uvjeta na tome području koje je minirano očekujemo da će potpuno izvlačenje tijela stradalih trajati pet do deset dana, ovisno o vremenu, jer je ono vrlo otežano, rekao je.
Podsjetio je da je jučer na tom području stradao njihov kolega, koji je savjesno i odgovorno obavljao svoj posao. Na tom području je velika opasnost od lavina pa je postupak jako usporen, ali mi ćemo biti ustrajni” i “nećemo se vratiti dok ne pronađemo sve ostatke tijela stradalih”, poručio je Janić.
Istaknuo je kako se na mjesto pada zrakoplova može doći samo uporabom specijalističke planinarske opreme i to mogu obaviti specijalno uvježbani ljudi. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u potrazi i spašavanju.
Na novinarsko pitanje što slijedi Janić je rekao da će se, kad to bude moguće, obaviti očevid te da će se sada identificirati stradali u toj zrakoplovnoj nesreći.