Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

I utakmica s Dubravom ima dvostruku težinu

Autor: Andrija Dešpoja

10.02.2010. 23:00
I utakmica s Dubravom ima dvostruku težinu

Foto: Filip BRALA



Svi znamo da je Dubrava odličan sastav, pogotovo u svojoj dvorani što su dokazali u pretprošlom kolu svladvši Split i njima je ova utakmica vrlo bitna – kaže Petani


Igrači Borik-Puntamike su doslovno izvukli “živu glavu” maestralnom izvedbom u Kaštel Starome i tako kupili punu vreću mira pred posljednja četiri kola u kojima će tražiti što bolju poziciju pred deset teških iskušenja u Ligi za ostanak. U tom kontekstu teku pripreme za gostovanje u Zagrebu kod Dubrave koja još nije izgubila šansu za Ligu za prvaka, a igrači Nevena Plantaka sada imaju puno lakši zadatak u psihološkom smislu, jer je skinuto teško breme serije poraza koje ih je pratilo protekla dva mjeseca. Gubili su na svakakve načine u tom razdoblju, u napetim završnicama nakon produžetaka, primljenim poenima u posljednjim sekundama, ali sve je to došlo na naplatu u Kaštelima gdje su suvereno od prve do posljednje minute kontrolirali igru i rezultat te na kraju zaključili priču s dva iznimno vrijedna boda. Jedan od junaka pobjede i u posljednje vrijeme ponajbolji Puntamičanin, Teo Petani smatra kako je i bilo više vrijeme da se izvuku iz bunara poraza.
– Odigrali smo maksimalno koncentrirano cijelu utakmicu i konačno smo uspjeli uzeti ta dva boda koje nismo znali uzeti u prethodnim utakmicama. Od prve minute smo krenuli odlučno, iskoristili smušenost domaćih košarkaša koji su, pogotovo prvu četvrtinu, promašivali i gubili lopte dok smo mi uspostavili ravnotežu igre u obrani i napadu te smo se vrlo brzo našli u situaciji da vodimo čak 26 razlike što je bio za nas scenarij iz snova. Normalno htjeli smo da ta razlika ostane što duže vremena, jer kako je vrijeme odmicalo Kaštelani su postajali sve nervozniji – kaže Petani koji se ipak nije pobojao za pobjedu ni u trenucima kad nije baš tako bajno išlo. Na pet minuta do kraja utakmice domaćin se primakao na tek minus šest (52:58) i lagana pobjeda je odjednom došla u pitanje.
Nakon dvoboja s Kaštelanima Puntamičane može veseliti podata da su upravo organizatori igre, Petani, Dević i Dražović dali ogroman doprinos.
– Bilo je i vrijeme da odigramo na pravoj razini. Međutim treba istaknuti kako nismo samo mi organizatori bili zaslužni već svi koji su ulazili su dali svoj doprinos. Taktički smo ih prozreli i mudro iskorištavali naše prednosti. Odmah na početku smo ih izneredili s pickom na Poljaku koji je teretniji centar te smo odlično upošljavali Ivanova s leđa što on nije propuštao kazniti. Pokušali su Kaštelani snizivanjem petorke, no bili smo u odličnom ritmu i na kraju im je sve bilo uzalud.
– Oni su krenuli na sve ili ništa i uspjeli su nas stisnuti, otopiti našu golemu prednost te se primaći na tek šest zaostatka. Ipak tada su na najbolji mogući način reagirali Mrva i Pavić sa tricama te nam donijeli veliko olakšanje.
Lakše je nakon ovakvog uspjeha i pripremati se za novo gostovanje, kod Dubrave.
– Mnogo lakše. Idemo u Zagreb pokušati uzeti nova dva boda na što imamo potpuno pravo. Svi znamo da je Dubrava odličan sastav, pogotovo u svojoj dvorani što su dokazali u pretprošlom kolu svladvši Split i njima je ova utakmica vrlo bitna. Pobjeda im je potrebna u slučaju ulaska u Ligu za prvaka ili Ligu za ostanak. Mi također gledamo kako je važno skupiti što veću zalihu. A u tom kontekstu nam bodovi iz tih utakmica znače dvostruko kao i ovi protiv Kaštela.