Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Davis Cup: Hrvatska nadomak četvrtfinala

10.02.2012. 23:00
Davis Cup: Hrvatska nadomak četvrtfinala


Hrvatsku Davis Cup reprezentaciju još samo jedan bod dijeli od četvrtfinala Svjetske skupine. U subotnjem okršaju parova Ivan Dodig i Ivo Karlović su sa 6-4, 6-4, 3-6, 6-3 pobijedili Tatsumu Ita i Yuichija Sugitu, pa u preostala dva pojedinačna meča, koji su na rasporedu u nedjelju, moraju osvojiti jedan bod da izbore prolaz.
Prema prvotnoj nominaciji za Hrvatsku su trebali igrati Ivo Karlović i Lovro Zovko, no izbornik Željko Krajan je iskoristio mogućnost koju dopuštaju pravila, da najkasnije sat vremena prije početka meča može napraviti promjenu. –
U subotu ujutro Ivan Dodig je rekao da se fizički dobro osjeća iako je u petak igrao meč duži od četiri sata. Odluku sam donio nakon razgovora s njim i ostalim dijelom ekipe, doktorom i fizioterapeutom. Ivan i Ivo su stvarno odigrali odlično, servirali odlično, i samo su u jednom ili dva gema imali krizu. Na Japance su stavili prejak pritisak. Jednostavno je bilo pitanje trenutka kada će napraviti pogrešku – rekao je Krajan.
Hrvatski par je odigrao odličan meč, a jedino razdoblje kada su suparnici uspjeli zaprijetiti bilo je krajem drugog, te u trećem setu. Sve ostalo bilo je u znaku Dodiga i Karlovića, a pogotovo u četvrtoj dionici, kada su na svom servisu u pet odigranih gemova izgubili jedan jedini poen.U prvom setu odlučujući break napravljen je kod 4-4, a u drugoj dionici hrvatski dvojac je do breaka stigao na samom startu i onda ga zadržao do kraja, spasivši tri break-lopte kada je Dodig kod 5-4 servirao za set. Tek u trećem setu Japanci su uspjeli osvojiti gem na servis suparnika, povevši 5-3, no već je početak četvrte dionice (break za 2-0) usmjerio meč prema željama hrvatskih igrača.
– Danas smo stvarno odigrali jako dobar meč, servirajući izvanredno. Čak i u trećem setu koji smo izgubili imali smo dosta šansi (četiri break-lopte kod 1-1, op.) – izjavio je Ivo Karlović.
Na pitanje vjeruje li da bi već Ivan Dodig u prvom meču u nedjelju mogao zaključiti posao
Karlović je dodao:
– Svakako. Trenutačno igra jako dobro i imat će priliku pobijediti.
Ostvarenim rezultatom bio je vrlo zadovoljan i Dodig.
– I jučer i danas sam dobro servirao, tada mi je puno lakše igrati. Kad u paru igram s Ivom, sve se svodi na to da na mreži hodam i vjerojatno mi treba malo motivacije da bolje serviram. Bilo mi je ‘gušt’ igrati, mislim da smo odigrali jako kvalitetno, baš kao i protiv Njemačke, ali sad smo nagrađeni pobjedom.
Iako nije dobio priliku pokazati što može na igralištu, Lovro Zovko kao da je bio dio para. Veliko iskustvo igranja parova pretočio je u konzultantske aktivnosti, pa je s Krajanom razrađivao taktiku. Nije došao uzalud.
Hrvatska je sada svakako došla bliže pobjedi, a koliko odgovorio je Željko Krajan:
– Za jedan meč. Naravno, velika je razlika vodiš li ili gubiš 2-1, ali iako smo još daleko od konačne pobjede šanse su daleko veće nakon ovog uspjeha u paru, rekao je Krajan.
Nedjeljni program počet će u pet sati po hrvatskom vremenu dvobojem Ivana Dodiga i Keija Nishikorija. Što treba napraviti da u tom meču bude odlučen i pobjednik susreta?
– Znam da će mi biti teško. Ivo je totalno razmontirao Nishikorija u petak, ali u nedjelju će to biti drugačiji tenis. Moram biti spreman, još podići igru, jer Nishikori je jako kvalitetan igrač. Mislim da će o pobjedniku odlučivati sitnice”, rekao je Dodig.
Pobijedi li, Hrvatska će u četvrtfinalu Svjetske skupine od 6. do 8. travnja gostovati ili u Njemačkoj ili u Argentini. Nakon prvog dana susreta u Bambergu Argentina vodi 2-0.