Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Hrvatska bez medalje

10.02.2012. 23:00
Hrvatska bez medalje


Hrvatska reprezentacija osvojila je četvrto mjesto na EP u dvoranskom nogometu, nakon što je večeras u zagrebačkoj Areni pred 10.000 gledatelja u susretu za broncu poražena od Italije sa 1-3. Strijelac za Hrvatsku bio je Grcić (31), a pogotke za Italiju zabili su Assis (1), Honorio (26) i vratar Mammarella (39).
U utakmici za broncu ponovila nam se situacija iz polufinala, kada su Rusi poveli nakon samo 35 sekundi. I protiv Talijana već smo gubili u prvoj minuti, odnosno nakon 58 sekundi. Nesmotrenost hrvatskih igrača pred našim golom iskoristio je Assis.
Do vodstva od 2-0 Talijani su došli ponovno nakon naše greške, a strijelac je bio Honorio u 26. minuti.
Deset minuta prije kraja Hrvatska je uvela igrača-vratara što nam je omogućilo da “stisnemo” Talijane, i ta se odluka isplatila već nakon jedne minute, Suton je bio asistent a Grcić strijelac.
Naši su nastavili igrati sa igračem-vratarem, no nisu uspjeli doći do poravnanja iako su stvorili dvije obečavajuće situacije. U 35. minuti udarac Marinovića završio je u bloku, a u 37. Grcićev pokušaj obranio je talijanski golaman.
Rizik igranja bez golmana platili smo u 39. minuti, kada je talijanski vratar Mammarella zabio za konačnih 3-1.
Hrvatski izbornik Mato Stanković: “Nažalost, ponovila nam se situacija kao u polufinalu protiv Rusije, primili smo gol već u prvoj minuti, a i drugi pogodak Italije plod je naše greške. Još smo zeleni, ali pokazali smo da se možemo nositi sa najboljima. Također, treba priznati da su Talijani bolja i iskusnija ekipa od nas. Bila je ovo dobra utakmica, iako smo gubili ponovno smo imali veliku podršku naših navijača, što pokazuje da su osjetili da dajemo sto posto. Čestitam igračima, ovo je naš najbolji rezultat na europskim prvenstvima i naš maksimum u ovom trenutku. Ako budemo imali podršku Saveza kao što smo je imali zadnjih pola godine, onda se možemo nadati da ćemo i ubuduće biti u vrhu europskog futsala”.
Strijelac jedinog pogotka za Hrvatsku Jakov Grcić: “To što sam zabio nije mi utjeha, više bih volio da smo pobijedili. No, odigrali smo odličan turnir, četvrto mjesto je veliki rezultat i imamo pravo biti ponosni”.
Asistent za naš jedini gol Josip Suton: “Greške na početku utakmice ponovno su nas koštale, kao i protiv Rusije. Nije to posljedica treme, jednostavno se dogodi. No, pokazali smo na ovom prvenstvu da se možemo nositi sa svima”.
Talijanski izbornik Roberto Menichelli: “Hrvatska me ugodno iznenadila igrom, bili su jako dobri u drugom poluvremenu, te su pokazali da su zasluženo među četiri najbolje ekipe na prvenstvu. Veseli nas bronca, ali i ugođaj na ovom turniru. Nikad prije nismo igrali pred toliko gledatelja i time smo oduševljeni”.