Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Vatrogasac slomio nogu gaseći požar

10.02.2012. 23:00
Vatrogasac slomio nogu gaseći požar


Na žalost istina je da nam je u gašenju požara koji je oko 15.30 sati zahvatio visoko i nisko raslinje nedaleko Vinjerca ozlijeđen vatrogasac. On je trenutačno na zadarskoj kirurgiji gdje će tijekom večeri biti operiran – rekao nam je Željko Šoša, županijski zapovjednik JVP Zadar


U požaru koji je jučer poslijepodne buknuo na području između Posedarja i Vinjerca teško je ozlijeđen 53-godišnji Robert Sikirić, voditelj odjeljenja u postaji Gaženica.
Gaseći vitlom vatru nošenu orkanskom burom koja je zahvatila nisko i visoko raslinje, vatrogasac je ugazio u škrapu i slomio desnu nogu.  Srećom, njegovi kolege odmah su to primijetili pa su mu priskočili u pomoć i izvukli ga, a potom i otpremili u zadarsku bolnicu.
– Na žalost istina je da nam je u gašenju požara koji je oko 15.30 sati zahvatio visoko i nisko raslinje nedaleko Vinjerca ozlijeđen vatrogasac. On je trenutačno na zadarskoj kirurgiji gdje će tijekom večeri biti operiran – rekao nam je Željko Šoša, županijski zapovjednik JVP Zadar nakon posjeta ozlijeđenom djelatniku.
Požar koji su gasili pripadnici DVD Posedarje i sedam vatrogasaca JVP Zadar s dva vozila, lokaliziran je oko 17 sati no, a kako doznajemo u županijskom VOC-u,  zbog jake, povremeno i orkanske bure, na požarištu koje je u središtu još uvijek aktivno, vatrogasci će imati posla cijelu noć.