Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Gotovo milijun kuna socijali

Autor: Ante Vidović

10.02.2013. 23:00
Gotovo milijun kuna socijali

Foto: Vedran SITNICA



Nastavljen je „Program pomoći u kući starijim osobama” u suradnji s nadležnim ministarstvom u okviru kojeg se redovito pruža pomoć za 125 staračkih domaćinstava. Nismo reducirali široku lepezu davanja unatoč krizi, kazao je Župan


Gotovo milijun kuna iz obrovačkog gradskog proračuna u drugoj polovici 2012. godine išlo je prema socijalno ugroženim skupinama, sportskim i drugim udrugama, djeci predškolske i školske dobi te studentima. Podatak je to koji se dade iščitati iz Izvještaja o radu gradonačelnika za drugu polovicu lanjske godine koji je gradonačelnik Ante Župan prezentirao na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća. Župan ističe da na taj način Grad pokazuje brigu za lokalno stanovništvo bez obzira na krizu koja vlada.
– Nastavljen je „Program pomoći u kući starijim osobama” u suradnji s nadležnim ministarstvom u okviru kojeg se redovito pruža pomoć za 125 staračkih domaćinstava. Program sufinancira Ministarstvo socijalne politike i mladih, Zadarska županija, Grad Obrovac i Općina Jasenice. Nismo reducirali široku lepezu davanja tako da smo i u ovom razdoblju davali pomoći za novorođenu djecu, za pokrivanje pogrebnih troškova najugroženijim obiteljima u ukupnom iznosu od 184.500 kuna, kaže Župan.
Udrugama iz sfere socijalne skrbi u zadnji šest mjeseci lanjske godine dano je 121.000 kuna, program i rad Pučkog otvorenog učilišta i ostalih udruga u kulturi financiran je sa 153.000 kuna, za predškolski odgoj i rad dječjeg vrtića izdvojeno je 242.000 kuna, za stipendije redovitim studentima i nagrade najboljim učenicima osnovne i srednje škole te sufinanciranje izvannastavnih aktivnosti osnovne i srednje škole izdvojeno je 133.000 kuna. Uz to Grad Obrovac sudjeluje u sufinanciranju autobusnih linija s obrovačkog područja prema Zadru jer su one za Liburniju nekomercijalne.