Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

I Matulji ostavili bodove na magistrali

Autor: Šime Ćurko

10.02.2013. 23:00
I Matulji ostavili bodove na magistrali

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Biograd je izdržao i Matulje. Momčad iz predgrađa Rijeke, koja se bori za ulazak u Premijer ligu, osjetila je što znači biti gost u kraljevskom gradu i kući se vratila praznih ruku. Baš kao što se to dogodilo svima koji su ove sezone gostovali u Biogradu, osim Umagu, koji je osvajanjem dva boda samo iznimka koja potvrđuje pravilo.
– Igrali smo kako smo se i dogovorili. Nije bilo tehničkih pogrešaka, a u napadu smo šutirali samo iz izrađenih situacija – zadovoljan je bio nakon utakmice Tomislav Šarić, trener domaćih. Ipak, Šarića brine nova ozljeda u njegovoj momčadi.
– U 42. minuti ozlijedio se Sakić. U pitanju je koljeno, a prve prognoze nisu dobre. Nažalost, to je još jedan igrač na popisu ozlijeđenih. Protiv Matulja igrali smo bez Markića, Morovića, Nakić i Kvartuča – podsjetio je Šarić.
Bez obzira na to koliko igrača nedostajalo dok Biograd ima vanjsku liniju s Buovcem, Duvnjakom i, po potrebi Zoricom, “plavi” mogu biti bezbrižni. Još kad netko od mladih odigra na pravoj razini zadovoljstvo je potpuno. Tako je protiv Matulja dio tereta podnio i Dražen Petrović u kojeg Šarić ima dosta povjerenja.
– Bude li se razvijao kako treba on će u sljedećem desetljeću nositi igru naše momčadi – smatra Šarić.
A do tada biogradsku igru nosi spomenuti trojac Buovac – Duvnjak – Zorica, koji je vukao domaću momčad do novih važnih bodova s kojima se Biograd još malo udaljio od zone ispadanja. U prvom poluvremenu bilo je čak 12 izjednačenja, a Biograd je u dva navrata došao do plus dva (4:2, 10:8). Bila su to i najveća vodstva računajući oba sastava u prvih 30 minuta. Utakmica je odlučena sredinom drugog poluvremena kada je Biograd sa 18:18 otišao na 23:18. Odlični su u tom razdoblju bili vratari domaćih Tomislav Tomić i Mario Knežević i bio je to trenutak nakon kojeg gosti više nisu uspjeli ugroziti domaće. Sve je riješio Petrović kada je svojim jedinim pogotkom u 58. minuti odveo Biograd do 28:25.


BIOGRAD – MATULJI 30 (15): 26 (16)


BIOGRAD NA MORU – ŠSD. Gledatelja: 100. Suci: Hunjadi i Zečević (Zagreb).
BIOGRAD: Tom. Tomić, Bulić, Sakić 2, Toni Tomić, Petrović 1, Buovac 11, Knežević, Panđa, Pelicarić, Punoš 1, Katuša, Fabijan 1, Duvnjak 10, Zorica 4 (3). Trener: Tomislav Šarić.
MATULJI: Brajnović, P. Jelušić 5, Vučinić, M. Jelušić 5, Valković 5, Bačić, Mudrić 1, Sladić 5 (5), Feranda 2, Maraž, Filipović, A. Jelušić 2, Ratkajec, Vukelić 1. Trener: Goran Stašek.
Sedmerci: Biograd 3 (3); Matulji 5 (5).
Isključenja: Biograd 4 minute (Buovac, Pelicarić); Matulji 16 minuta (M. Jelušić 2+2, Valković 2+2, Brajnović, Vučinić, A. Jelušić, Ratkajec).