Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Mladi se bude iz letargije

Autor: Valentina Mlađen

10.02.2013. 23:00
Mladi se bude iz letargije

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U prostorijama novootvorenog Kluba HS udruga Hrvatska sloga diljem svijeta organizirala je tribinu na temu “Kako probuditi mlade iz letargije”. Ovakva tematika okupila je u petak navečer velik broj posjetitelja u Klubu, a razgovaralo se o temama poput nezaposlenosti i ulaska u EU te nezaposlenosti i emigraciji, programu državnog usavršavanja, odnosno mogućnosti staža za 1.600 kuna, emotivnoj (ne)zrelosti te utjecaju politike, korupcije i nepotizma na zapošljavanje mladih po završetku studija. Sve su to pitanja koja danas najviše zaokupljaju mlade, smatraju u Hrvatskoj slogi, te su upravo potaknuti time željeli čuti mišljenje šire javnosti.
Ivica Ražov, jedan od moderatora tribine istaknuo je zadovoljstvo okupljenim brojem posjetitelja uočivši kako čin okupljanja u toliko broju znači da se već polagano budimo iz letargije.
– Zamisao ove i budućih tribina je, ako već ne možemo ništa učiniti, ajmo barem reći, a ako kažemo utvrdit ćemo strategiju i stvoriti perspektivu, rekao je Ražov istaknuvši kako je krajnji cilj misaona motivacija okupljenih.
U ulogama moderatora bili su Ivica Ražov, Marin Buovac, Ivana Karamarko i Dinko Perica, a nakon uvodnih izlaganja o podtemama okupljeni su imali priliku iznijeti svoje viđenje, ali i prijedloge o tome što mlade očekuje i što im treba za uspješniju budućnost.