Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Odrađen posao prije razigravanja

Autor: Šime Ćurko

10.02.2013. 23:00
Odrađen posao prije razigravanja

Foto: Vedran SITNICA



OPATIJA 0
ZADAR 3
(13:25, 23:25, 22:25)
OPATIJA – Dvorana Gorovo. Gledatelja: 50. Suci: Ruba (Pula) i Poropat (Rovinj).
OPATIJA: Vrkić, Đorđević, Osojnak, Petrović, Brnčić, Aničić, Čule, Jović, Dukić. Trener: Vladimir Brnečić.
ZADAR: Belić, Čavrag, Surać, Buterin, Fuzul, Karamarko, Šestan, Kvartuč, Žorić. Trener: Marin Masnić.
Pobjedom u Opatiji odbojkaši Zadra završili su prvi dio natjecanja u Skupini II. U vremenima Prve B lige momčad s Višnjika u Opatiju je putovala bez mnogo izgleda za osvajanje bodova. No vremena su se promijenila, pa je ovaj put Zadar u dvoranu Gorovo doputovao kao favorit. Bez Viduke i Grubišića uspjeh Zadrana na Kvarneru nije bio upitan u dvoboju u kojem bodovi ni jednima ni drugima ništa nisu značili. Zadar nastavlja natjecanje u 3., a Opatija u 4. skupini u kojoj su klubovi koji se bore za ostanak.
– Važnija od tri boda je naša dobra igra prije razigravanja s najboljim momčadima u Skupini II. U tom smislu uspjeh protiv Opatije će nam dobro doći – smatra Marin Masnić, trener Zadra.
Gosti su prvi set brzo riješili u svoju korist nakon što su poveli 6:0. U preostala dva seta pobjednika je odlučivala završnica u kojoj je Zadar oba puta bio uspješniji. Masnić je na klupi ostavio Belića, pa je poziciju libera cijelu utakmicu igrao Žorić i potvrdio se kao dobra opcija.
Natjecanje u 3. skupini Zadar počinje dvama gostovanjima (prvo je sljedeći vikend u Daruvaru) nakon čega slijede tri domaće utakmice. Dva najbolja sastava iz ove 3. skupine ulaze u razigravanje za prvaka, a sljedeće sezone izborit će ulazak u Skupinu I.