Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Svako dijete svoju masku ima

Autor: Velimir Brkić

13.02.2010. 23:00
Svako dijete svoju masku ima

Foto: Velimir BRKIĆ



Kao i ranijih godina, tako je i ove početak karnevalskog ludila u Bibinjama pripao najmlađima – dječjem karnevalu “Bibinjski karnevalić – mali maškari 2010.” Pred razdraganom publikom u sportskoj dvorani osnovne škole Stjepan Radić predstavile su se raspjevane i rasplesane skupine, među kojima je bilo svih mogućih likova iz priča, bajki, filmova, lica iz nekog davnog vremena, ali i stvarnih likova iz svakodnevnog suvremenog života.
Pod “dirigentskom palicom” školske knjižničarke Mileve Jurjević dvoranu su okupirali najmlađi Bibinjci, polaznici dječjeg vrtića “Leptirići” ravnateljice Ružice Bonjolo, učenici od prvog do četvrtog razreda OŠ Stjepan Radić ravnateljice Mirke Sikirić te školska plesna skupina voditeljice Jasminke Sikirić Adžić.
Animatorice i voditeljice ovog šarenog i veselog događaja bile su dvije Lucije, Lisica i Zebić, koje su i same i više nego pridonijele dobroj atmosferi u programu koji se sastojao od dječjih igrokaza i plesa pod maskama oduševivši pritom brojnu publiku koja se okupila u školskoj sportskoj dvorani.
Nedjelja u Bibinjama tradicionalno pripada velikim maškarama kad će se pod blagoslovom Općine, Turističke zajednice i dobronamjernih sponzora kulminacija bibinjskih maškaranih događanja započeti točno u 17 sati na Velikoj obali čitanjem maškaranog vrapca, optužnice i paljenje krnje, ulizice i krivca za sve bibinjske i ine nevolje. Maškarana zabava se potom seli u bibinjski Dom gdje s početkom u 22 sata započinje veliki ples pod maskama “Štrigurin bibinjski”, maškarano “ludilo” uz popularne Gustafe iz Pule.