Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Škola evakuirana, učenici bez panike napustili učionice (FOTOGALERIJA)

10.02.2014. 23:00
Škola evakuirana, učenici bez panike napustili učionice (FOTOGALERIJA)


Nakon zvonjave školskog zvona i znaka upozorenja za opasnost jučer rano ujutro je izvršena žurna evakuacija učenika i djelatnika Osnovne škole Krune Krstića u zadarskim Arbanasima.
Ravnateljica škole Jasmina Matešić, učitelji, djelatnici i nekoliko stotina učenika nešto bržim korakom, sasvim mirno i bez panike, izašli su iz školske zgrade na sigurno, na veliko asfaltno igralište.
Vrlo brzo su uz zvukove sirena i rotirajuća svjetla stigli policajci, vatrogasci, hitna medicinska pomoć, Gorska služba za spašavanje.
– Srećom, nije se dogodila ugroza, požar ili neka od prirodnih katastrofa. Nadasve brza i učinkovita evakuacija je održana u povodu obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, rekao je prof. Siniša Filipović, voditelj Županijskog centra 112 Zadar (ŽC 112 ).
Zbog naglaska na preventivi, koja se uči od malih nogu, ove godine prigodom obilježavanja Europskog dana 112 za učenike osnovne škole upriličena je prezentacija uz izvođenje vježbe evakuacije odnosno pravilnog i sigurnog napuštanja prostorija škole.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU