Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Križanje na kojem je pješak poginuo nije crna točka

10.02.2017. 23:00
Križanje na kojem je pješak poginuo nije crna točka


Muškarac iz Zadra u dobi od 79 godina, na kojeg je u četvrtak naletio automobil, preminuo je istog dana u Općoj bolnici Zadar.  
PU zadarska je izvijestila kako se po provedenom očevidu sumnja da je do nesreće došlo kad je na 79-godišnjeg pješaka, koji se kretao kolnikom u Ulici Miroslava i Janka Perice u Zadru i cestu prelazio izvan obilježenog pješačkog prijelaza, naletio automobil kojim je upravljao muškarac u dobi od 83 godine. Pješak je s teškim tjelesnim ozljedama prevezen u bolnicu gdje je preminuo.
U vezi ove nesreće predsjednik Mjesnog odbora Ričine Kristijan Kotlar poslao je priopćenje, u kojem podsjeća kako su, nakon nekoliko prometnih nesreća koje su se dogodile na potezu od 30-ak metara u Ulici Miroslava i Janka Perice, još 1. travnja 2015. godine uputili zahtjev prema nadležnom Upravnom odjelu Grada Zadra.
– Tražili smo pronalazak žurnoga rješenja ograničavanja brzine na tom dijelu ulice, no nadležne institucije nisu reagirale na adekvatan način, navodi se u priopćenju.
Prometna policija navodi kako se na križanju ulica Miroslava i Janka Perice i Gaženičke ceste, koja vodi u smjeru luke Gaženica, u zadnjih nekoliko godina dogodilo samo nekoliko prometnih nesreća, od kojih su sve završile materijalnom štetom na vozilima. Stoga se ovo križanje smatra onim s opasnošću manjeg intenziteta.
Inače, muškarac poginuo u nesreći u ovoj ulici druga je osoba poginula u prometu na području Zadarske županije u 2017. godini. PU zadarska navodi kako je prva poginula osoba bio muškarac iz Vrsi u dobi od 85 godina, koji je od posljedica prometne nesreće, koja se dogodila 28. siječnja, dva dana kasnije preminuo u Općoj bolnici Zadar. U ovoj nesreći, koja se dogodila u Vrsima, vozač kamiona (35) oduzeo je prednost 85-godišnjem motociklistu, koji je prilikom kontakta izgubio kontrolu nad vozilom, pao i teško se ozlijedio te je medicinski zbrinut u Općoj bolnici, u kojoj je poslije umro.