Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Konstruiranje četvrtfinala

Autor: Šime Ćurko

10.03.2009. 23:00
Konstruiranje četvrtfinala

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Nije Livada Brod nego Konstruktor Brod. Klasična varijacija na temu jer riječ je o istoj momčadi, samo s promijenjenim nazivom. Klub iz Slavonskog Broda u proljetnu polusezonu ušao je s novim imenom, a to obično znači i povećanim ambicijama jer novo ime u pravilu donese i ponešto novca onome tko mijenja ime. Tko je, dakle, Konstruktor Brod? Momčad koja igra u Drugoj ligi sjever i koja nakon 14 kola ima osvojen 21 bod (10 pobjeda, jedan remi, tri poraza), što je je trenutačno dovoljno za drugo mjesto (vodi Ivančica s 24 boda). Zašto spominjemo Kostruktor Brod? Zato jer je to momčad s kojom Zadar Gortan večeras (20.30) igra domaću utakmicu osmine finala Kupa. Kolo prije toga Zadar je igrao s premijerligašem Splitom, a sada je dobio klub iz ranga niže od onog u kojem Zadar igra. Zanimljiv je taj Kup, što više idete naprijed, to lakši protivnici. Ili…
– Nisu Brođani nikakav lagani protivnik. U redu, ne mogu reći da su bolji od Splita, ali to što igraju u Drugoj ligi, ne znači ništa. Uostalom, i mi smo bili rang ispod Splićana pa smo ih izbacili – aludira Roko Paleka, trener, na pobjedu Zadra 27:26 nad Splićanima u završnici regionalnog Kupa. Po slobodnoj procjeni, to je i najveća Palekina pobjeda od kada samostalno vodi ligaša iz Mocira. Zahvaljujući tom uspjehu Zadar je i došao do 16 najboljih. Kako ući u još uže društvo, među osam najboljih?
– Svakako ne s igrom koju smo pokazali protiv Gorice u nedjelju. Očekujem da će momčad dobru igru, koju imamo u svakoj utakmici, ali samo u nekim periodima razvući što duže. Idealno bi bilo da to bude svih 60 minuta. Prema našim informacijama, Konstruktor je mlada momčad sastavljena mahom od domaćih igrača koji su školu rukometa prošli u tom klubu.
Brođani su u sličnoj situaciji u kojoj su Zadrani bili protiv Splićana.
– Otprilike tako. Oni u Zadru ne mogu ništa izgubiti dok se od nas, s obzirom da smo ligu iznad njih, očekuje prolaz dalje. Zato nam treba puno opreza jer do pobjede sigurno neće biti lako doći. Igra se jedna utakmica u kojoj je puno toga na našoj strani, ali rasterećnost Brođanima može biti velika prednost. Kako bilo, želimo ući među osam najboljih momčadi i nadam se da ćemo tu želju večeras pretvoriti u stvarnost.


 BET SAMARŽIJE I MIJOLOVIĆA


Damir Samaržija u Gorici je dobio crveni karton, a to znači i automatsku suspenziju za prvu sljedeću utakmicu, što će reći da će Samaržija večeras biti samo navijač. A navijač, ali ne na tribini nego u Zagrebu gdje je na studiju, bit će i Ivan Mijolović koji je fakultet nakratko odvojio od rukometa pa Paleka ni na njega ne može računati. Time je zadarskom treneru znatno sužen izbor, posebno u napadu gdje je realno očekivati Josipa Vučetića na desnom krilu, a Josip Peša će na srednjeg vanjskog.




 POBJEDNIK U ČETVRTFINALU


Pobjednik večerašnje utakmice između Zadrana i Brođana izravno ulazi u četvrtfinale, koje je već osigurao Bjelovar domaćom pobjedom protiv Zameta (31:26), Metković uspjehom protiv Dubrave (34:28) te Karlovac pobjedom u Sisku (21:20). U ostalim utakmicama osmine finale igraju: Osijek – NEXE, Medveščak – Poreč, Buzet – Croatia osiguranje.